The Last 10 Book Tag

Jag har varit inne och botaniserat hos Vargnatts bokhylla och plockat åt mig lite roliga taggar. Det här får bli årets första.

Senaste boken du inte avslutade?

Det var nog Vampire Hunter D av Hideyuki Kikuchi. Jag kom inte särskilt långt i den innan jag slängde ut den och de andra delarna i serien som jag hade köpt på mig. För mig var de knappt läsbara, de där böckerna.

Senaste boken du läste om?

Det var Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren. Jag hittade de andra två delarna på Myrorna förra året och behövde läsa om den första för att fatta vad som händer i dem. Jag kom inte ihåg Cirkeln särskilt väl.

Senaste boken du köpte?

Jag fick hem en liten bokbeställning i förra veckan, men tekniskt sett var det en julklapp från min arbetsgivare. Den senaste boken jag köpte måste därför vara Psykologin som vetenskap av Lars-Gunnar Lundh och Artur Nilsson, som jag ska ha som kurslitteratur i slutet av januari.

Senaste boken du sa att du hade läst fast du inte hade gjort det?

Jag har inte för vana att påstå att jag har läst böcker som jag inte har läst. Däremot kan jag ibland minnas fel och tro att jag har läst dem. Som med Days of Air and Darkness av Katharine Kerr. Jag var verkligen övertygad om att jag hade läst den, men nej, det hade jag visst inte gjort.

Senaste boken du skrev i marginalen på?

Säkert någon kurslitteratur. De brukar jag kunna skriva i emellanåt för att tydliggöra poänger.

Senaste boken du fick signerad?

Små stjärnor i natten av Christina Schiller.

Senaste boken du tappade bort?

Mig veterligen har jag inte tappat bort någon bok. Däremot har jag lånat ut Gubbe och katt av Nils Uddenberg, som mamma har råkat förlägga någonstans.

Senaste boken du fick ersätta?

Harry Potter och den flammande bägaren av J. K. Rowling. Det var något fel på de böckerna, så mitt ex föll i bitar.

Senaste boken du hade en hård diskussion om?

Jag tror nog det var I fiskarnas tecken av Melissa Broder. Diskussionen om den i bokcirkeln var tämligen intressant.

Senaste boken du inte kunde få tag på?

Jag vill väldigt gärna ha ett eget ex av De ulvgrå av Helmer Linderholm. Min mamma har ett exemplar i bokhyllan som jag har läst och älskat flertalet gånger. Jag har en bevakning på Bokbörsen, men sist den kom in så ville människan ha 300 spänn för ett tämligen slitet exemplar och där går väl min gräns… En bra bok, men jag vill ha ett fint exemplar för de pengarna om jag ska köpa begagnat.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.