Time After Time av Tamara Ireland Stone

Recensionen kan innehålla spoilers för tidigare delar i serien.

time after time

Författare: Tamara Ireland Stone
Serie: Time Between Us, #2
Förlag: Corgi Childrens (2013)
Antal sidor: 339 sidor
Recensionsexemplar: Nej

Exempel på var den kan köpas i olika format
Inbunden | Adlibris, Bokus
Pocket | Adlibris, Bokus

Annas och Bennetts förhållande är ett av de mest udda långdistansförhållanden i existens: hon är från 1995 års Chicago och han är från 2012 års San Francisco. De borde aldrig ha träffats, men Bennetts mystiska förmåga att resa i tiden förde dem samman och de blev kära. Det är långt ifrån perfekt eftersom Bennett inte kan stanna mer än några dagar i det förflutna och då måste missa delar av sin egen nutid för att kunna vara med Anna i hennes tid. Trots svårigheterna är de övertygade om att de kommer få det hela att fungera. Åtminstone tills det att Bennett bevittnar en enda händelse som han aldrig borde ha sett eller förväntat sig att se. Kommer alla de beslut han fattar från och med nu bara att befästa den framtid han inte vill ha?

Time After Time är den avslutande delen i denna duologi, och berättas från Bennetts syvinkel. Jag tyckte den första boken var en småmysig och charmig berättelse om den första kärleken, även om det kanske inte var den mest originella berättelsen. Döm min förvåning när jag tyckte att Time After Time innebar att serien definitivt hade ryckt upp sig.

En del av det hela är förmodligen att i Time After Time så är relationen redan etablerad. Det finns inget kvar av det där ”mystisk pojke varnar henne från att komma nära honom”, utan nu är de tillsammans och de är kära. Det betyder inte att allt är frid och fröjd. Situationen de befinner sig i är halvt omöjlig, och tvingar dem att arbeta för att verkligen få det att fungera. Det är långt ifrån lätt.

En annan del är att Time After Time utforskar Bennetts förmågor ytterligare ett steg. I föregående bok kom de fram till att han kunde förändra saker som redan hade skett. I denna utforskar Stone hur hans förmåga tär på kroppen och de konsekvenser som hans resande får för hälsan.

Lite trist är det dock att slutet blir något av en antiklimax. Alla de trådar som Stone har planterat under berättelsens lopp blir lite väl snyggt sammanknutna på slutet. Det känns lite platt.

Time After Time är en passande och söt avslutning på ett par charmiga böcker om den första kärleken.

betyg4

Andra böcker i serien

Time Between Us (recension)

Time After Time

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Time After Time av Tamara Ireland Stone

  1. Pingback: Time Between Us av Tamara Ireland Stone - C.R.M. Nilsson

  2. Pingback: Månadsrapport: December 2014 - C.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.