Topp Tio karaktär jag kunde ha varit förälskad i

Topp Tio Tisdag

Denna vecka vill The Broke and the Bookish att vi skulle lista tio karaktärer som vi skulle vara lite småförälskade i om vi också var fiktiva karaktärer. Svårt, tyckte jag till att börja med. Sedan rusade det iväg. Det blev en hel del Maggie Stiefvater.

Utan inbördes ordning:

1. Sam Roth från Maggie Stiefvaters serie om vargarna i Mercy Falls. Jag gillar att han är känslig och bryter ganska mycket mot maskulinitetsnormen.

2. När vi ändå är inne på den serien, så skulle jag förmodligen ha en crush på Grace också. Kan inte riktigt förklara varför, men jag gillar henne helt enkelt.

3. Oshima från Haruki Murakamis Kafka på stranden är en riktigt intressant person. Ja, jag vet att han är gay, men jag skulle nog ändå ha en liten crush på honom, som inte skulle komma till något.

4. Jag är väldigt förtjust i James från Books of Faerie-serien. Cool och sarkastisk – me like. Särskild efter att ha läst Ballad.

5. Likaså skulle jag nog ha en crush på Adam Parrish från Kretsen av Maggie Stiefvater. Jag skulle nog ha lite svårt att förstå honom stundtals, eftersom jag hade det när jag läste boken, men han var definitivt en av mina favoriter i boken.

6. Hermione Granger växer upp till att bli en ännu smartare, kompetent och väldigt lojal person. Jag tycker väldigt mycket om den hon blev på slutet.

7. Irene Adler kan jag inte riktigt förklara. Det har nog att göra med att hon dels lyckas lura Holmes, dels att hon definitivt inte föll inom ramarna för hur en kvinna skulle vara under artonhundratalet.

8. Henry från Tidsresenärens hustru skulle nog vara den där killen jag hatade att jag hade en crush på och som jag höll mig på långt avstånd från, men jag skulle nog onekligen vara intresserad av honom.

9. Om jag vore en vätte, skulle jag nog ha en crush, uppblandat med lite hjältedyrkan, på Holly Short från Artemis Fowl-böckerna. Fantastisk kvinna.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar på Topp Tio karaktär jag kunde ha varit förälskad i

  1. Monika skriver:

    Oj, vad många du kom på 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.