Veckans skörd #160

Jag har varit fruktansvärt trött och haft lite otur med hälsan de senaste veckorna, så det här är egentligen inte en veckas skörd utan några samlade veckors skörd. Först ut kom ett recensionsexemplar:

Jag fick en förfrågan om jag ville läsa Caitlyn Jenners självbiografi Mitt liv. Efter att ha känt efter en stund kände jag att det nog kunde vara intressant läsning och relevant för bloggen. Recension kommer på onsdag för den nyfikne.

Sedan fick jag något ryck på Bokbörsen för att se till att göra min Narniasamling komplett:

Jag fick fatt i de fyra som jag saknade, men jag kommer nog att ångra köpet av Kung Caspian och skeppet Gryningen. Visserligen hade han skrivit bruksslitage i annonsen, men vi har nog lite olika definition av det och jag tyckte den var mer än lovligt sliten.

Sedan skulle jag lämna igen böcker på biblioteket och tyckte då att det var rimligt och låna ännu mer:

Jag hamnade inne på deras engelska avdelning och hittade en del som jag varit nyfiken på: How to be Both av Ali Smith; 12 Years a Slave av Solomon Northup; Weight av Jeanette Winterson och Sexing the Cherry av Jeanette Winterson. Som ni ser valde jag att satsa på dessa under midsommarutmaningen.

Sedan har jag haft turen att vinna en bok:

Jag röstade i Årets bok och vann då Lykttändaren av Pontus Ljunghill, som är en av de nominerade böckerna. Det är andra delen i historisk deckarserie, men då denna bok utspelar sig före den första tror jag nog att jag kan läsa den även om jag inte har läst första delen.

Har du läst någon av dessa titlar? Är det något du blir nyfiken på?

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 svar på Veckans skörd #160

 1. Lykttändaren är jag nyfiken på 🙂

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag är inte särskilt pepp på den, om jag ska vara ärligt. Det var väldigt få av årets nominerade böcker som jag kände för att läsa, och Lykttändaren var inte en av dem… Men den är säkert bra.

 2. Annette skriver:

  Jag har sett fram emot att läsa Lykttändaren. Särskilt efter att jag förra året läste femtiotalsdeckare berättade i långsamt tempo av författaren HK Rönblom. Jag hoppas att Lykttändaren lever upp till förväntningarna.

 3. Åh, mina favorit-Narnia-omslag! Det är spännande det där med slitenhet, jag köpte en gång en bok där omslaget var i 7 bitar fast den kallades nyskick, fick som svar när jag klagade att skyddsomslaget inte ska räknas in i beskrivningen av bokens skick… Suck.

  Winterson är en favorit, ”Sexing the Cherry” har jag för mig att jag gillade, ”Tyngd” var jag nog inte lika förtjust i och ingen av dem är hennes bästa om du frågar mig, men hon är alltid läsvärd 🙂

  Ali Smiths ”How to be Both” tipsade Winterson om när jag intervjuade henne förra året, så jag har haft den liggande i läshögen sedan dess men inte kommit till skott… ser fram emot ditt inlägg om boken!

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Det är mina favoritomslag också 🙂 Det var de omslagen jag växte upp med, så jag har sakta men säkert arbetat för att göra samlingen komplett. Därför behåller jag nog även det slitna exet, bara för att ha den i hyllan. Så får jag leta efter ett i bättre skick.

   Håller med om att varken Sexing the Cherry eller Weight är hennes bästa, men jag gillade dem båda. Jag föll ganska hårt för Weight; tyckte om Atlas berättarröst och att Hercules var en skitstövel. Sexing the Cherry var väldigt makaber för att vara henne, men jag gillade den ändå.

   Jag fick upp ögonen för Ali Smith genom Winterson, men har haft svårt att komma till skott med att läsa henne. Upplever att det är två författare som är ganska lika i stilen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.