Wedding Season

Wedding Season

Regissör: Tom Dey
Manusförfattare: Shiwani Srivastava
Skådespelare: Pallavi Sharda, Suraj Sharma, Rizwan Manji
Produktionsår: 2022
Längd: 97 minuter

Asha har nyligen brutit sin förlovning, övergett sin karriär inom bankväsendet till förmån för en liten startup med fokus på välgörenhet och flyttat till New Jersey. Hon har aldrig känt sig mer levande. Hennes mamma, å andra sidan, tycker inte att äldsta dottern har sitt liv i ordning. Därför skapar hon en online dejtingprofil åt henne. På så sätt kommer Ravi in i Ashas liv. Hans föräldrar har haft samma idé. För att få föräldrarna att lämna dem i fred, bestämmer de sig för att låtsas dejta genom den kommande bröllopssäsongen. Men genom otaliga bröllopsinbjudningar, danser och klänningar under de kommande tre månaderna, börjar de inse att de har mer gemensamt än vad de tidigare har trott. Deras föräldrar kanske var något på spåret trots allt,..

Wedding Season är en amerikansk film som släpptes på Netflix 2022. Malins bokblogg på Instagram tipsade om den i juli. Eftersom fejkdejting som leder till verkliga känslor är en av mina favorittropes, så blev jag ju bara tvungen att se den.

Wedding Season tar denna välbekanta handling och gör den till något charmigt eget. Kanske beror det på att handlingen utspelar sig bland indisk-amerikanska familjer. Något som skapar en helt annan kulturell press kring äktenskap. De olika föräldrarna tycks vara i konkurrens med varandra kring vems barn som har lyckats bäst här i livet. Barnen hamnar förstås i kläm i denna tävling där den som har den mest välutbildade och välbetalda ungen vinner. Och givetvis vinner den vars barn gör det bästa partiet.

Så samtidigt som det finns ett stråk allvar, så är Wedding Season vansinnigt underhållande. Pallavi Sharda, som porträtterar Asha, och Suraj Sharma, som spelar Ravi, har snygg kemi. Vad som kunde bli en trött kärlekshistoria, förvandlas till något innerligt och varmt tack vare deras skådespelarinsatser och fina kemi. Visserligen känns förvecklingen fram emot slutet riktigt krystad. Det är svårt att förstå varför Asha blir så vansinnigt arg.

Men man kan förlåta Wedding Season det mesta: utan minsta ansträngning charmar den med sig tittaren på ett lättsmält, roligt äventyr som får tiden att flyga förbi.

Betyg 3: Gillade den.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.