21 Jump Street säsong 1: Tar sin tid med att hitta fokus (Recension)

21 Jump Street / Säsong 121 Jump Street

Betyg: ☆☆☆
Skapare: Stephen J. Cannell, Patrick Hasburgh
Skådespelare: Johnny Depp, Dustin Nguyen, Holly Robinson, Peter DeLuise, Frederic Forrest, Steven Williams
Produktionsår: 1987
Säsong: 1
Antal avsnitt: 12

Tom Hanson är en polis som ser betydligt yngre ut än vad han är, vilket gör att folk har svårt att ta honom på allvar i sin yrkesroll. Efter en incident för mycket skickas den något hetlevrade Hanson till en specialinriktad enhet: the Jump Street program. Programmet samlar en grupp poliser som går undercover i high school för att utreda diverse brott.

Jag har tidigare gjort ett par försök att se 21 Jump Street, men har aldrig kommit längre än tjugo minuter in i pilotavsnittet. Det är ganska begripligt – it’s a mess – men när jag såg DVD-boxen billigt på Myrorna tänkte jag att jag skulle göra ett försök på nytt. Den här gången kommer jag förbi det rörigt uppbyggda och lite mållösa pilotavsnittet för att nå slutsatsen att21 Jump Street är en ganska charmig serie.

Charmig serie till trots så fastnar jag inte riktigt. Jag tycker om alla karaktärerna och önskar kanske att Hoffs och Ioki skulle få större utrymme. Men bortsett från Hanson (Johnny Depp), så fastnar jag inte för karaktärerna. Det är inte förrän det att Jenko (Frederic Forrest) försvinner ut ur serien och ersätts av Fuller (Steven Williams), som jag känner att jag börjar bli engagerad i serien. Detta trots att jag tyckte om Jenko som karaktär. Men Fuller tillför dynamiken något som gör att gruppen känns komplett.

Det dröjer ganska länge innan serien hittar riktning och ton. De bästa avsnitten kommer inte förrän fram emot slutet av säsongen och det är då jag blir riktigt hooked. Säsongens i särklass bästa avsnitt är nummer 11, 16 Blown to 35, som handlar om en modellskola som lurar unga tjejer in i porrbranschen. Groomingen, skådespelarinsatserna – allting ger mig rysningar. Realistiskt och känsligt tar de sig an svåra ämnen.

Detta är en serie jag gärna ser mer av.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på 21 Jump Street säsong 1: Tar sin tid med att hitta fokus (Recension)

  1. Pingback: 21 Jump Street: Andra säsongen är definitivt starkare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.