21 Jump Street: Andra säsongen är definitivt starkare (Recension)

21 Jump Street

21 Jump Street / Säsong 2Betyg: ☆☆☆☆
Skapare: Stephen J. Cannell, Patrick Hasburgh
Skådespelare: Johnny Depp, Dustin Nguyen, Holly Robinson, Peter DeLuise, Steven Williams
Produktionsår: 1987-1988
Säsong: 2
Antal avsnitt: 22

Finns till exempel hos Ginza eller CDON.

Handling

Tom Hanson är en polis som ser betydligt yngre ut än vad han är, vilket gör att folk har svårt att ta honom på allvar i sin yrkesroll. Efter en incident för mycket skickas den något hetlevrade Hanson till en specialinriktad enhet: the Jump Street program. Programmet samlar en grupp poliser som går undercover i high school för att utreda diverse brott.

Kommentarer

I andra säsongen har 21 Jump Street definitivt hittat sin ton och driv. Dessvärre har de en tendens att övergå i ett något predikande tonfall och föreläsningar. Övertydligt är det rätta ordet när de ska försöka utbilda tittaren i olika frågor.

Det som är lite jobbigt med att titta på 21 Jump Street är att många av de problem som de tar upp idag är högst aktuella idag. I ett avsnitt skjuts en lärare av en elev, vilket sätter igång en debatt om ifall man ska beväpna lärarna i skolorna – en debatt som drivs nu av vissa vapenförespråkare i USA.

Ytterligare ett avsnitt som slår klang är det som handlar om självmord bland. Den siffra som de rapporterar i avsnittet är hög, alldeles för hög, men dagens siffra är högre. Frågan är om den siffran är exponentiell i relation till USA:s ökade befolkning, eller om det är en högre siffra. Första skolveckan i USA i år rapporterade en blogg, vars syfte är att belysa mobbning och dess konsekvenser, om sjutton självmord. Sjutton. Första veckan. Det är otroligt nedslående att dessa fenomen är minst lika vanliga idag som under åttiotalet. Varför går det inte att få bukt på det?

Det gör att 21 Jump Street kan vara jobbig att titta på stundtals. Men detta är en otroligt stark säsong med många bra avsnitt. Början och slutet är svagare, men på det stora hela är det en mycket bättre säsong än den föregående.

Andra säsonger

Säsong 1 (recension)

Säsong 2

Säsong 3

Säsong 4

Säsong 5

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.