A Castle for Christmas

A Castle for Christmas

Regissör: Mary Lambert
Manus: Ally Carter och Kim Beyer-Johnson
Skådespelare: Brooke Shields, Cary Elwes, Lee Ross
Produktionsår: 2021
Längd: 98 minuter

Författaren Sophie Brown har hamnat i blåsväder efter sin senaste roman. För att undkomma läsarstormen, tar hon sin tillflykt till Skottland och slottet som hennes pappa har pratat varmt om. Hans far arbetade som skogsvaktare där innan de flyttade till USA. Hon förälskar sig i slottet Dun Dunbar, men är mindre förtjust i dess lynniga ägare och tillika hertig. Men att driva ett så pass stort slott kostar pengar. Pengar som fattas. När Sophie erbjuder sig att köpa det, utformar hertigen en listig plan för att kanske rädda Dun Dunbar och samtidigt bli av med den odrägliga amerikanskan. Slottet är hennes – om hon står ut med att bo där tills efter jul…

A Castle for Christmas är en av de många julfilmer som Netflix har släppt i år. Jag sållade rätt hårt och hittade tre stycken som jag tyckte verkade intressanta. Av dessa var denna den som jag hade allra lägst förväntningar på.

Med rätta, visade det sig. Visst, jag tycker faktiskt att A Castle for Christmas är riktigt mysig och jag blir lite glad av den. Den har humor och charm. Men samtidigt så är den en vandrande klyscha. En kvinna som kommer till en småstad, möter en vresig karl… Den sången och dansen kan vi väl alla vad det gäller julfilmer?

Jag tycker Brooke Shields och Cary Elwes gör fina insatser, med tanke på vad A Castle for Christmas är slags film. De har också riktigt bra kemi. Däremot börjar jag fundera lite smått över vår tendens att normalisera att behandla en potentiell partner illa innan man inser att oj, jag är visst upp över öronen förälskad i den här personen. Det verkar ärligt talat långt ifrån sunt.

A Castle for Christmas är massproducerat fluff för att uppfylla julens behov av mys och kärlek, men jag tycker ändå att den duger att slå ihjäl en kväll med.

Betyg 3: Gillade den.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på A Castle for Christmas

 1. Monika skriver:

  För mig var nog räddningen Skottland. Och puben 🙂

 2. A ROOM OF MY OWN skriver:

  jag håller med. en trea är max vad en kan ge A Castle for Christmas. jag har givit mig uppdraget att se några julfilmer i år. det har jag aldrig gjort tidigare, men det är ganska kul. en del har jag hoppat av ganska direkt medan andra har gått ganska bra

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag brukar titta lite på julfilm varje år. En del nyproducerat, mestadels Netflix, men också klassiker som A Christmas Carol eller It’s a Wonderful Life. I år hann jag dock inte med att se om gamla favoriter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.