Another hyllvärmare to bite the dust

Mitt tidigare prat om mytologi fick mig att ta tag i en av mina riktiga hyllvärmare – Fornnordisk mytologi enligt Eddans lärdomsdikter av Lars Magnar Enoksen. Boken är utgiven 2004 och det måste ha varit någon gång kring 2004 eller 2005 som jag köpte boken. Efter lite gissningsarbete så tror jag att jag köpte den på Historiska museet i Stockholm tillsammans med en av hans andra böcker om runor.

Jag tyckte den då var väldigt torr och tråkig så den har blivit liggande sedan dess. Idag påbörjade den och tycker att den är riktigt bra. Han har en entusiasm om ämnet som är ganska smittande. En del böcker behöver bara ligga och mogna till sig.

Dock var jag tvungen att, när han uppmanade läsaren att läsa Eddan på originalspråk, säga lite sarkastiskt: ”Ja, därför jag talar verkligen isländska. Särskilt den typ av isländska som talades under medeltiden.”

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.