Boken jag läser just nu: I en människa

Hur många kapitel har du läst i boken?

Jag ska börja på bokens nionde kapitel. Det finns fjorton kapitel i boken, så kapitelmässigt har jag kommit en bit på väg. Dessvärre är det lite mindre än halvvägs, om en ska räkna sidor.

Vad var den första meningen boken?

Jag ska börja med att berätta om miss Frost.

Vad var den sista meningen du läste i boken?

Från och med nu, tänkte jag – när jag som artonåring låg där i sängen och det kokade inom mig – är det jag som ”sköter förklaringarna”.

Hur tycker du att boken verkar?

Det har varit lite av en bergochdalbana. Inledningsvis blev jag väldigt förtjust och tyckte det var konstigt att jag inte hade läst något av John Irving. Men efter ett tag upplevde jag boken som lite pratig och det blev lite för mycket ”vi kommer att komma till det sen”. Nu är jag återigen rätt så förtjust i den, nu när jag har kommit till ”sen”, och tycker det är ett starkt porträtt av att växa upp, komma underfund med vem en är och att inse att de vuxna i ens liv har sidor som gör en besviken (åtminstone känns den sista punkten aktuell där jag befinner mig nu, kanske kommer den bli mindre relevant ju längre jag kommer in i boken).

Vilken händelse är din favorit hittills?

Jag tror nog att det måste vara när Billys styvfar tar med honom till biblioteket och träffar miss Frost för första gången. Dialogen i den scenen är väldigt träffsäker och det finns en antydan om vad som väntar i framtiden, vilket är mycket spännande. Det finns väldigt många dimensioner i den scenen.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar på Boken jag läser just nu: I en människa

  1. Monika skriver:

    Jag har läst en del av Irving, för så där 20-30 år sedan, och gillade verkligen hans böcker. På något sätt försvann han ändå och jag har inte läst honom på evigheter. Den här boken köpte jag på bokrean, så jag är lite nyfiken på vad du tycker sedan 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.