Dear White People, säsong 2

Poster för andra säsongen av Dear White People

Skapare: Justin Simien
Skådespelare: Logan Browning, Brandon P Bell, DeRon Horton
Produktionsår: 2018
Säsong: 2
Antal avsnitt: 10
Längd: 250 minuter

Under protesten mot campuspolisen som riktade ett vapen mot Reggie, brinner ett av elevhemmen ned. Anrika Armstrong-Parker integreras därför hastigt, med kulturkrockar för både de svarta och vita eleverna. Sam White utsätts för ett allt våldsammare näthat, ledda av ett nättroll som kallar sig för AltIvy. Snart är till och med hon på upphällningen för vad hennes engagemang orkar. Lionel undersöker samtidigt de hemliga sällskap som påstås finnas på Winchester University, i tron att de kanske kan leda honom till nättrollet. Men vem som döljer sig bakom de hatiska meddelandena kommer att chockera dem alla.

Efter att ha sett den första säsongen av Dear White People så var jag ivrig att hugga in på andra säsongen. Därför blev jag lite besviken på hur spretig den var. Det känns som om det saknas ett tydligt fokus. Vi har historien kring nättrollet och de högervindar som drar in över campus, vilket påverkar Sam mer än vad hon vill erkänna. Lionel försöker hitta till rätta i sin identitet som bög och navigera gayvärlden som en svart man, samtidigt som han försöker göra efterforskningar kring hemliga sällskap. Troy försöker bara hitta sig själv. Allt blir väldigt spretigt och rörigt.

Men skådespelarmässigt är Dear White People fortfarande oerhört stark. Det är en riktigt fin ensemble i den här serien och karaktärerna känns som verkliga personer. Givetvis finns det starka avsnitt även i säsong 2 där skådespelarna får chansen att briljera. Redan i avsnitt 1 får Logan Browning visa vad hon går för när Sam ger sig i strid med nättrollet som trakasserar henne. I avsnitt 2 får Marque Richardson verkligen visa upp sina färdigheter när han porträtterar Reggies PTSD och känslor i efterdyningar kring det som hände med campuspolisen i första säsongen. Logan Browning och John Patrick Amedori ger prov på sin lysande kemi när de i ett känslosamt avsnitt försöker reda ut härvan som är Sams och Gabes förhållande.

Även om jag inte tycker att säsong 2 är lika bra som säsong 1, är det här en serie jag är verkligt glad över att ha upptäckt och som jag varmt kan rekommendera.

Betyg 4: Gillade den verkligen.

Andra säsonger

Säsong 1 (recension)

Säsong 2

Säsong 3

Säsong 4

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.