En smakebit på søndag: Jag, En

En smakebit på søndag

Varje söndag delar vi med oss av ett stycke från boken vi håller på att läsa just nu. Detta på initiativ av Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten. Enda regeln är att spoilers undanbedes.

Jag håller just nu på och läser Jag, En av David Levithan och har kommit ungefär en tredjedel in i den. Boken handlar om En, som varje dag vaknar upp i en ny kropp. En annan persons kropp. Under en dag måste hen leva denna persons liv, nästa dag kommer hen leva ett annat. Men allting förändras när En möter Rhiannnon och blir förälskad.

Smakbiten är från s. 7:

Jag vaknar.

Det första jag måste göra är att ta reda på vem jag är. Det handlar inte bara om kroppen — om att slå upp ögonen och se efter om huden på mina armar är ljus eller mörk, om mitt hår är långt eller kort, om jag är tjock eller smal, kille eller tjej, ärrig eller slät. Kroppen är det som är lättast att anpassa sig till om man är van vid att vakna i en ny kropp varenda morgon. Det är livet, kroppens sammanhang, som kan vara svårt att begripa sig på.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

24 svar på En smakebit på søndag: Jag, En

 1. Monika skriver:

  Låter som en mardröm att vakna i någon annans kropp varje morgon. Å andra sidan vet man ju att det inte varar så länge om det blir riktigt hemskt 🙂

 2. Lottens Bokblogg skriver:

  Tack för smakbiten. Det här är en sån där bok som jag ibland får för mig skulle vara något för mig och ibland inte alls 😉

 3. Emmas hylla skriver:

  Denna stod jag nyss och kikade på i min hylla, det är dags att välja ny bok. Sen föll valet på en bok jag lånat på biblioteket istället. Men det dröjer nog inte jättelänge tills jag läser Jag, En. Tack för smakbiten!

 4. Bokdamen skriver:

  David Levithan har jag inte läst något av, men jag har funderat på att göra det och smakbiten lockar, tack för den! 🙂

 5. Elin skriver:

  Fin smakebit! Denne boka har jeg lyst til å lese en gang, har sett at de har den på biblioteket. Ha en god søndag 😉

 6. En bok som står i min hylle også 🙂 Jeg håper du koser deg med den, og at søndagen har vært bra så langt. Tusen takk for smakebiten!

 7. Den här står på läslistan, gillar upplägget 🙂

 8. Kajsa skriver:

  Skrev en liten recension om denna idag! Jag älskade verkligen den här boken. Den var annorlunda och välskriven. Hoppas du också gillar boken. 🙂

 9. astridterese skriver:

  Denne boken syntes jeg var virkelig fin. Det var en ny type historie som virkelig gjorde inntrykk 🙂 Ønsker deg en fin søndagskveld!

 10. Maddes bokblogg skriver:

  Låter jättebra! Tack för smakbiten!

 11. Linda skriver:

  Den skrev jag upp på listan med en gång;).

 12. Lena skriver:

  Har funderat länge på att köpa denna bok!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.