Fem frågor om boken jag läser just nu: Avalons dimmor

Avalons dimmorHur många kapitel har du läst i Avalons dimmor?
Kapitel 5 av 20 i första delen. Boken är ganska lång, som jagar nämnt tidigare, och det går trögt för mig med så här tjocka böcker. Bara första halvan är avklarad brukar det gå fortare.

Vad var den första meningen  boken?
Morgaine berättar…

Vad var den sista meningen du läste i boken?
”Så då gjorde Merlins medicin dig gott”, sade Gorlois, och hon log men svarade inte.

Hur tycker du att boken verkar?
Trots att längden har varit avskräckande i de år som jag haft boken, så tycker jag att den verkar väldigt bra. Det är väldigt intressant att läsa krocken mellan den matriarkala kulten på ön Avalon och den patriarkala kristna kyrkan. Gillar den feministiska vinklingen på Kung Arthur-myten. Gillar ännu mer att det lutar åt att Morgaine inte är ond, då det finns ganska mycket som tyder på att hon skrevs om till skurk av kristna munkar. Detta för att hon var en helare (? Förlåt, jag kanske svamlar, det var länge sedan jag läste den studien) och kvinnor kunde inte vara helare, så munkarna skrev om henne till skurk istället.

Vilken händelse är din favorit hittills?
Det finns så mycket. Men jag är väldigt svag för Igraines interaktion med Uther och han, till skillnad från hennes man, inte antar vad hon är intresserad av respektive inte intresserad av utifrån sitt kön. En av mina favorithändelser i Avalons dimmor, delade jag med mig av i söndags.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.