Fem frågor om The Story of My Life

Hur många kapitel har du läst i The Story of My Life?

Jag har egentligen läst själva det som är The Story of My Life. Boken är indelad i tre delar, dels hennes självbiografiska bok, dels en samling av hennes brevkorrespondens och dels en ”supplementary account”. Jag är nästan klar med brevsektionen.

Vad var den första meningen boken?

Om en ignorerar förordet, så är den första meningen: It is with a kind of fear that I begin to write the history of my life.

Vad var den sista meningen du läste i boken?

It is a delight to think of you as the giver of one of your books into which, I am sure, you have wrought your own thoughts and feelings and I thank you very much for remembering me in such a very beautiful way…

Hur tycker du att The Story of My Life verkar?

Det är inte en bok som en läser i en handvändning, men det märks att hon var välutbildad och hade ett sinne för språk. Boken är med andra ord väldigt välskriven. Och så är hon en sådan bibliofil att jag inte kan hjälpa att jag charmas av henne. Det känns definitivt som en väldigt trevlig bok.

Vilken händelse är din favorit hittills?

Min favorithändelse är den jag har delat med mig av tidigare på bloggen, och det är när Helen inser att det som hennes lärare skriver i hennes hand är namn på ting. Efteråt springer hon runt och vill lära sig namnen på allting hon stöter på och det får mig att le så brett att det känns som mungiporna ska spricka.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.