Girl Friends 2 av Milk Morinaga

girl friends 2

Författare och tecknare: Milk Morinaga
Serie: Girl Friends, #3.5-5
Förlag: Seven Seas (2013)
Antal sidor: 496 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Exempel på var den kan köpas i olika format
Pocket | Adlibris, Bokus, CDON

Jag lämnade Mari och Akko efter föregående album fylld av förväntan över att återse dem. Det blev så att jag till sist inte kunde vänta på att skriva klart recensionen på första boken innan jag gav mig i kast med Girl Friends 2.

I föregående del hjälpte Akko sin nya vän Mari förvandlas på mer än ett sätt: till det yttre visst, men kanske mest till det inre. Hon introducerade henne till en grupp nya vänner och hjälpte henne överkomma sin blyghet och känsla av isolation, men ingen av flickorna har lämnats oberörd. Nya känslor har väckts som de aldrig visste att de hade. Allteftersom deras förhållande utvecklas måste flickorna stå emot de olika emotionella hinder som ställer sig i deras väg. Till sist återstår en stor fråga: är de redo att möta världen som ett par?

En av de saker som jag gillar bäst med Girl Friends 2 är att den visar på hur svårt det kan vara att omvandla vänskap till en romantisk relation. De känner ju redan varandra väl, men helt plötsligt ställs de inför att de måste förhålla sig till varandra på ett nytt sätt. Milk Morinaga lyckas få fram den tvekan, genans, förvirring och osäkerhet som uppstår längs med vägen. Hon gör det på ett sådant genuint sätt att jag inte kan annat än att heja på tjejerna längs med hela vägen.

Jag brukar hata den där typen av romance som är fylld av förvecklingar som beror i stort på kommunikationsmissar, men jag köper det rakt av. Hur lätt är det för två tonårsflickor att kommunicera om vad de vill, särskilt när de redan tror att de har uttryckt det hela glasklart? Istället för att reta på mig, väntar jag spänt på att det hela ska lösa sig för dem i Girl Friends 2.

Girl Friends är Milk Morinagas första mangaserie som sträcker sig över flera volymer, och det märks tyvärr. Det blir lite svajigt fram emot slutet. En ny tvist introduceras som känns lite styltig, vilket gör att slutet känns lite hastigt hopslängt. Men den söta och hoppfulla tonen som serien avslutas på gör mig alldeles varm inombords.

Girl Friends 2 är en söt avslutning på denna serie, och jag ser fram emot att läsa mer av Milk Morinaga.

betyg4

Andra böcker i serien

Girl Friends 1 (recension)

Girl Friends 2

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Girl Friends 2 av Milk Morinaga

  1. Pingback: Girl Friends 1 av Milk Morinaga - C.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.