Hett i hyllan #28

hettihyllan

Denna torsdag känner jag för att gå på upptäcktsfärd i mina bokhyllor. Därför hänger jag med på Monikas Hett i hyllan. Så här beskriver hon det hela:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Till ära av bokrean tänkte jag plocka fram en bokreabok:

TheBookofNumbersPeterBe7228_f

Det här är ett impulsköp från bokrean 2012, mitt första år som bokbloggare. Som jag har nämnt en eller annan (eller hundra gånger) gång tidigare så har jag svårt för matematik, men är oändligt fascinerad av ämnet ändå. Att jag plockade upp den här boken speglar denna fascination. Att den inte är läst ännu visar väl min ambivalens till ämnet.

Saken är den att om jag bara satte mig ned och läste den, så skulle jag nog tycka att den var riktigt bra. Eller åtminstone intressant. Kanske skulle jag få större uppskattning för matematik…

När jag uttrycker det på det viset borde jag nog verkligen läsa den.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 svar på Hett i hyllan #28

  1. både maken och jag gillar matte, verkar vara kul bok.

  2. Monika skriver:

    Jag fick det som kallas mattesyndrom när jag började i sjuan, innan dess älskade jag matematik, men läraren i högstadiet var… låt oss kalla honom för inte så bra. Trots att jag läst matte till och med på högskolenivå nu så har jag fortfarande kvar mattesyndromet, men nu vet jag att jag kan, om jag bara inte låter instinkten sätta in 🙂

    • C.R.M. Nilsson skriver:

      Min mattelärare under högstadiet var bra, men han råkade säga att den som är bra på språk sällan är bra på matte så det bet sig fast. Jag har någon mental spärr i huvudet. Så fort jag ser ett tal som jag ska räkna ut blir det kortslutning, även om jag oftast klarar att lösa det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.