Hyper Realistic Drawing av Amie Howard

Hyper Realistic Drawing av Amie Howard

Författare: Amie Howard
Förlag: David & Charles (2022)
Antal sidor: 119 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Amie Howard är en brittisk konstnär som arbetat i många år med färgpennor. Hon inledde sin karriär genom att teckna av husdjur, men har nu också börjat teckna vild djur. I Hyper Realistic Drawing delar hon med sig av tekniker för att skapa realistisk konst. Hon delar med sig av tekniker och övningar för att få ut det mesta av färgpennor.

Hyper Realistic Drawing inleds, som de flesta andra konstböcker, med grundläggande tekniker och färgteori. I vissa böcker känns det som om de bitarna bara är med för att de ”ska” vara med, men här behövs det verkligen. Innan du ger dig på hyperrealistisk konst måste du bemästra teknikerna och då även verkligen förstå färgteori. Komplementfärger kan nämligen användas för att fördjupa olika skuggor.

De praktiska övningarna i Hyper Realistic Drawing delas sedan i ”quick studies” och ”full studies.” Som namnet antyder, är de första en serie lättare teckningar som mest involverar att få känn på tekniken. Dessa inkluderade ett monsteralöv, tyg, gräs etcetera. De andra är mer avancerade och utmanar läsaren till att ta till sig tekniken till fullo. Det involverar bland annat att teckna en paprika, en hund, olika detaljer i djuransikten, etcetera. Layouten för övningarna är läsarvänlig och gör det lätt att följa med. Bilderna visar också tydligt vad du förväntas ha åstadkommit när du är klar med varje steg.

En av nackdelarna med övningarna i Hyper Realistic Drawing är dock att Amie Howard är djupt knuten till den palett hon själv använder. Därmed anger hon olika nyanser av Faber Castell Polychromos, vilket gör det svårt för läsaren som inte har dessa pennor att hitta motsvarande nyanser. Överlag verkar tekniken kräva att man har ett stort utbud av pennor till hands för att kunna fånga de många skiftningar som finns i naturen. Till skillnad från olika typer av färger så är det inte lika lätt att blanda till nyanser med färgpennor.

Hyper Realistic Drawing är en utmärkt introduktion för den som vill försöka sig på hyperrealistisk konst. Jag kan rekommendera den.

Betyg 4: Gillade den verkligen.

Nedan ser ni några av mina försök, med min tämligen begränsade palett:

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.