Journaling av Renee Day

Journaling av Renee Day

Författare: Renee Day
Originaltitel: Creative Journaling
Översättare: Susanne Nobel
Förlag: Tukan förlag (2020)
Antal sidor: 144 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

I Journaling tar Renee Day med sig läsaren på ett konstnärligt äventyr. Hon lär ut tekniker i hur du skapar personliga kalendrar och dagböcker. Med steg-för-steg instruktioner och detaljerade bilder, visar hon hur läsaren kan använda sig av olika material så som akrylfärg, penselpennor, washitejp, schabloner och stämplar. Förvandla en vanlig skrivbok till något unikt och personligt med hjälpa av färgglada kalender- och planeringssidor, snygga rubriker och omslag, egna att göra-listor, dekorativ textning, papper du färgat själv och mycket mer.

Det är alltid bra med lite inspiration utanför sig själv när man har hållit på med en hobby länge. Journaling var ett fynd från årets bokrea, som innehåller många bra tips för den som är intresserad av bullet journaling. Renee Day ger inspiration för hur du kan använda dig av washitejp på olika sätt i din bok, men också olika sätt att arbeta med diverse typer av penselpennor. Hon har en stil annorlunda från min egen, vilket gör det spännande att försöka inkorporera hennes idéer på ett sätt som gör dem till mina egna.

Som det står i baksidestexten, så innehåller Journaling tydliga steg-för-steg för att kunna bygga upp de olika typer av layouter som hon delar med sig av. Varje avsnitt inleds med en lista över material som behövs och eventuellt också en ruta med tips för hur du ytterligare kan göra layouten mer personlig.

Den delen av Journaling som rör bullet journaling är således mycket intressant. Men sedan går det över till att också handla om junk journaling, vilket jag personligen tycker är mindre intressant. Personligen har jag aldrig riktigt förstått poängen. Men för den som är så hågad finns det en massa tips även för den hobbyn och många av de teknikerna går säkert även att använda i en bullet journal.

Journaling är en kreativ, inspirerande lite bok som ger många nya tips för läsaren att förnya sin bullet journal med.

Betyg 3: Gillade den.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.