Läsplanering: December 2017

Nu är grå november över och december kan ta sin början. En månad som jag personligen fyller med pynt, ljus och glitter eftersom jag är väldigt förtjust i julen. Tyvärr jobbar jag julafton även i år, så jag får försöka ladda upp med böcker och filmer på jultema för att komma i den rätta stämningen.

  • Christmas Days av Jeanette Winterson är en novellsamling på temat jul, som även innehåller en del recept. Så underbart vacker inuti.
  • A Boy Called Christmas av Matt Haig verkar så underbart mysig.
  • A Christmas Carol av Charles Dickens innehåller hans klassiska julsaga, men också andra julhistorier som han har skrivit.
  • Jul i det lilla bageriet på strandpromenaden av Jenny Colgan hoppas jag bjuder på mysig julstämning med Polly, Neil och Huckle.

Tror ni att dessa kan få mig att komma i julstämning?

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

10 svar på Läsplanering: December 2017

  1. Monika skriver:

    Jul i det lilla bageriet hade jag hoppats läsa nu till jul, men jag fick inte tag i boken innan förrän nu till hösten och den vill jag ju läsa på sommaren. Äsch, jag gör ett försök med båda nästa år i stället 🙂

  2. Emma skriver:

    ”A Christmas Carol” vill jag verkligen läsa! Skäms lite över att jag inte läst någonting av Charles Dickens, men ”A Christmas Carol” känns som en bra bok att börja med.

  3. Annette skriver:

    A Christmas Carol har jag bara sett på film, men det är en mysig berättelse som säkert får dig i julstämning 🙂 Min yngsta dotter skall åka med sin klass in till Stockholm och se den på Folkoperan nästa vecka. Jag har försökt med alla möjliga mutor för att få följa med, men när man är elva vill man klara sig på egen hand och inte ha med sig sin mamma. Tyvärr 😉

  4. Lottens bokblogg skriver:

    Ambitiöst 🙂 Och spännande att se vilken du kommer att rekommendera sen!

  5. Lena skriver:

    Även jag skall försöka hinna med några böcker med julkänsla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.