Mitt skrivande

Två veckor efter är faktiskt bättre än en månad senare, tycker jag.

Antal ord: 9’089 ord

Vad: En liten del av detta är mitt bidrag till tidningen Skrivas novelltävling. Den är nu klar och ska redigeras när jag har fått lite distans till den. 4’000 tecken med mellanslag är ingenting, har jag upptäckt. Men jag ska fila lite till på den.

Jag har en ny romanidé som jag har skrivit lite på, då det är ett par scener som vägrar lämna mig ifred. Till stor del funderar jag över hur strukturen på romanen ska se ut och jag gör riktigt roliga efterforskningar. Det är tänkt att det ska bli en ungdomsroman, så jag skriver på ett helt annat sätt än jag brukar göra.

Ytterligare en novell. Mest en idé jag bara behövde få ur skallen.

Jag har skrivit hela sex bokrecensioner, vilket innebär att jag är i stort sett är ikapp på recensionsfronten vad det gäller böcker. Jag har tre filmer att recensera, men det känns bra att vara ikapp.

Redigerat: Det sista finlirandet med A Single Step. Den är nu postad på den sidan i fråga, men jag tänker lägga upp den när själva queer big bang är över. Jag tror att lördag nästa vecka kommer att bli en engelsktalande dag på bloggen, för den som vill läsa. För den som undrar rörande Junetide så har det blivit förseningar på grund av sjukdom hos administratören. Det är osäkert när jag kommer posta den berättelsen här.

Jag började i fredags redigera Alumina på nytt. Det är något dragit mig för, då jag tyckte den var så dålig under en period. När jag läser igenom den på nytt inser jag att jag bara var fånig. Den kräver lite jobb, men i grunden är den bra. De ändringar jag skrev 2010-2011 från den slarviga version tidsbristen tvingade mig att producera har verkligen lett till att boken når den vision jag hade från början. Jag skrev Alumina som ett projektarbete i trean på gymnasiet och på grund av att jag var tvungen att skriva klart allting under första terminen, plus redigera, så tog jag en massa dumma genvägar och slarvade. Jag skäms över alla fel jag hittade i den version jag skickade till bokförlagen. Mitt råd är följande: skriv inte böcker som projektarbete, särskilt inte om er projekthandledare tycker att ni måste skicka den till förlag också. Ni kommer inte att hinna göra något ni blir stolta över.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i skrivande och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Mitt skrivande

  1. Henrik Johansson skriver:

    Lycka till med skrivandet! Ska bli kul att följa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.