NaNoWriMo: Dag 29-30

NaNoWriMoDag 29

Antal ord: 4’305 ord

Totalt (dag 29): 66’123 ord

Utvärdering: Jag trodde inte att jag skulle få flera sådana här ryck under NaNoWriMo, men tydligen. Jag satt från tre till sju igår och skrev i halvtimmesintervaller. Ibland var jag så snurrig att jag inte visste vad jag hette, men det känns ändå bra.

Som vanligt kommer de flesta idéer till mig när jag ska sova. Bland annat en idé som motiverade mig till att skriva klart kapitel 17. Kapitel 17 är ett skelett som jag ska fylla i mer på vid ett senare skede. Nu var jag bara tvungen att få dit de viktigaste bitarna för att driva handlingen framåt.

Jag fick också en idé till kapitel 22, som jag skrev ned under dagen. Det är en scen som jag tycker blev väldigt bra och som visar det väldigt komplexa förhållandet mellan en del karaktärer. Ibland är de inte säkra på vem som är vän och vem som är fiende. Såsom det brukar kunna vara ibland.

Även kapitel 18 är iväg på en flygande start och jag tror att det kommer bli lättare att skriva en kapitel 17 idag.

Riktigt stolt över disciplinen idag.

Dag 30

Antal ord: 3’883

Totalt: 70’006

Utvärdering: Målet för veckan var att jag skulle avsluta på 65’000. Det var det uttalade målet. Det hemliga målet var att jag hoppades nå 70’000 och trots att jag hoppades, så trodde jag i eftermiddag att jag aldrig skulle komma till skott. Men med lite envishet lyckades jag få mig själv att skriva och nå målet med sex ord till godo.

Jag skrev då klart kapitel 18 och 19, två kapitel som var ganska halvklara redan. Jag tycker rätt mycket om kapitel 19 och tycker att det blev rätt bra. Kapitel 18 är ett kapitel jag vill gå tillbaka och arbeta mer med.

När jag började skriva på kapitel 20, ville jag faktiskt inte skriva längre. Jag var trött och grinig och ville bara sova. Men skam den som ger sig. 70’000 ord skulle jag nå. NaNoWriMo är ett maraton och mot slutet hatar man det verkligen. Det är något man sitter och svär över.

Men nu sätter jag punkt tillfälligt. Jag har två halvfärdiga kapitel kvar att skriva och två som inte är påbörjade. Jag har slagit mitt personbästa i NaNoWriMo. Jag har en berättelse som kommer kräva en hel del redigering, men som är bra. Jag är jävligt stolt och nöjd!

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i skrivande och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.