Nytillskott i augusti 2018

Augusti har varit en månad som känts helt galen vad det gäller böcker. Det hela har fått mig att inse att jag nog måste införa ett köpstopp för resten av året, men vi vet ju hur bra det hela brukar gå för mig. Men jag gör ett försök. Kanske att jag får fira en lyckad uppkörning med en bokbeställning, men annars ska jag försöka låta bli att köpa böcker ett tag nu.

När nu fan den där uppkörningen ska bli av. Eftersom de i torsdags bad mig att skjuta på den. Igen. Nu börjar jag bli jävla less på den här körskolan och den brist på respekt de visar inför min tid och mina pengar. Jag ansträngde mig verkligen för att få in de körlektioner som de sa krävdes för att jag skulle klara uppkörningen. Jag tog till och med semester för att få till två dubbellektioner en dag. Sedan känns det som om lektionerna bara slösades bort. Uppriktigt sagt är jag förbannad.

Men nu till böcker, som sänker mitt blodtryck och frigör endorfiner istället.

Första veckan i augusti gick i Europrides tecken. Först ut kom nämligen ett efterlängtat boksläpp:

Jag har ju redan recenserat Hetare och förklarat varför jag är så avundsjuk på dagens ungdom. Tänk att kunna se sig själv speglad i litteraturen! Nu måste ju svensklärare ha lite mer att välja på än de vanliga tjej möter kille plus typiskt trassel som varenda tonåring förväntas bry sig om.

Sedan kunde jag inte låta bli att göra en liten filmbeställning när Discshop hade Prideerbjudande (även om den är lite måttligare än förra årets):

The Handmaiden och Mysterious Skin har jag hunnit se, men jag har inte ens tagit bort plasten på Vicious ännu. Läge att göra det snart. Känns som om lite Ian MacKellan inte skulle sitta helt fel.

Sedan hade jag gjort en liten bokbeställning på engelska:

Jag trivs egentligen bäst med att läsa på originalspråk, men av någon anledning så blir det mer att jag läser på svenska. (Förmodligen på grund av recensionsexemplar, men ändå…) Så jag köpte några böcker jag velat läsa sedan de kom ut: Erotic Stories for Punjabi Widows av Balli Kaur Jaswal; Home Fire av Kamila Shamsie; Strange the Dreamer av Laini Taylor och Eleanor Oliphant is Completely Fine av Gail Honeyman. Två har jag redan hunnit läsa.

Sedan är det ju dags för en ny bokcirkelbok, som jag lånade på biblioteket:

Månadens val gick ut på att välja en bok om en plats som fascinerar oss, och Profeterna vid evighetsfjorden av Kim Leine som utspelar sig på Grönland var en av de andra tjejernas val. Jag har inte hört talas om den tidigare och började läsa den nu i helgen, vilket är lite i senaste laget med tanke på att vi ska diskutera den på torsdag.

Sedan har jag fått hem min kurslitteratur:

Ni kan vara lugna, jag tänker inte recensera några av juridikböckerna på bloggen. (Även om jag förmodligen kommer att räkna med dem i statistiken.) En recension på Per Jensens Hundens språk och tankar kan ni dock vänta er när jag har läst ut den.

En ny Novellixbox har också anlänt:

Temat var skräck och det passade alldeles utmärkt i fredags, när jag var hemma och inte mådde så bra och regnet smattrade mot rutorna.

På tal om att inte må bra så var jag hemma en kväll hos mina föräldrar när jag inte mådde bra och glömde förstås bok. Så jag fick låna denna av mamma:

Hjärtat får inga rynkor av Mark Levengood blev det första jag läste av honom. Det är också en författare jag associerar till mormor, då hon tyckte väldigt mycket om honom och hans make Jonas Gardell. Tror lite halvt att det är Mark och Jonas jag har att tacka för att hon så småningom accepterade min sexualitet…

Jag fick också hem en film som jag hade förbokat:

Jag hade tänkt gå och se Avengers: Infinity War på bio i somras, men det blev aldrig av. Så jag förbokade den istället och tittade på den i fredags.

Det sista som kom hem till mig i augusti var också den finaste boken av dem alla:

Det har inte riktigt gått ett år ännu, men jag kunde inte låta bli att beställa den alldeles för tidigt. Så här ser den ut invändigt:

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv, läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

1 svar på Nytillskott i augusti 2018

  1. Fotoböcker man gör själv är så fina! Har med Aramis och ska göra med Nitro 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.