Nytillskott i februari 2023

Februari är en sådan där månad då det brukar komma in en stor mängd böcker i mitt hem. Det beror inte enbart på bokrean, utan också på att jag fyller år i början av februari. Så jag fick några böcker i födelsedagspresent:

I ett paket dolde sig Fullmetal Alchemist 22 av Hiromu Arakawa och i ett annat Ariadne och Elektra, båda skrivna av Jennifer Saint.

Sedan lyckades jag hålla mig lugn fram tills bokreastarten. Första readagen inledde jag med att först hämta ut min förbokning från SF-bokhandeln:

Det var ett litet nätt paket som innehöll The Long Way to a Small Angry Planet av Becky Chambers; The Dispossessed av Ursula K. Le Guin samt Woven in Moonlight av Isabel Ibañez. Den sista började ju förstås få riktigt dåliga recensioner när den dök upp hos mig.

Jag tog mig också en titt in på Akademibokhandeln. Trots att jag var där första dagen var det redan väldigt urplockat, men några titlar hittade jag:

 • De förlorade minnenas ö av Yoko Ogawa
 • home body av Rupi Kaur
 • Dikter av Sylvia Plath
 • En familjetragedi av Mattias Edvardsson
 • Suicide Club av Rachel Heng
 • Övertalning av Jane Austen

Sedan fick jag tid att hämta ut mina andra förbokningar, som var mindre nätta än den på SF-bokhandeln. Jag fick lova att dela upp Adlibris på två bilder:

 • En familj av lögnare av E. Lockhart
 • De dödas skuggor av Francis Hardinge
 • Tant Gredelin på turné av Anna-Lena Stålnacke
 • Tant Gredelins julbryderier av Anna-Lena Stålnacke
 • Galen i dig av Mhairi McFarlane
 • Katthotellet vid kusten av Jessika Devert
 • Room av Emma Donaghue
 • Harvey av Emma Cline
 • När vargarna kom av Charlotte McConaghy
 • Löpa varg av Kerstin Ekman
 • Samlade noveller & prosaskisser av Virginia Woolf
 • En sagolik jul av Sofia Ymén
 • Skrivkramp av Lilly Emme
 • Is av Anna Kavan
 • Lektioner i kärlek av Lucy Dillon

Jag hade också gjort en förbokning på Bokus. Mycket riktigt fick jag ett paket från Bokus, som jag hämtade samtidigt som det från Adlibris. Dessvärre visade det sig att någon hade plockat fel så att jag hade fått en annan människas beställning. Det var enbart New Age-böcker. Så nu väntar jag på att jag ska få mina böcker, så att jag kan skicka tillbaka den märkliga beställningen.

Jag har också slängt en bläng på Bokbörsen i februari och hittade denna:

Jag håller ju utkik efter de böcker i Pelle Svanslös-serien som jag inte har och nu fanns Heja Pelle Svanslös! Den var i väldigt fint skick.

Jag har också lånat två böcker i februari:

Till alla killar jag har gillat av Jenny Han ska vi läsa i min bokcirkel och Skuggsystern är tredje delen i Lucinda Rileys serie om de sju systrarna. Det fick bli e-bok den här gången, så att jag inte måste stressläsa på grund av att någon annan reserverar den efter mig.

Jag fick också en försenad födelsedagspresent i form av ett presentkort på Akademibokhandeln, som jag har omvandlat i lite böcker:

Då hittade jag Fangirl volym 1 och volym 2, som är mangaversionen av Rainbow Rowels fantastiska bok, samt The First to Die at the End av Adam Silvera.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Nytillskott i februari 2023

 1. Ariadne och Elektra vill jag verkligen läsa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.