Författare: Rainbow Rowell
Förlag: Pan Macmillan (2013)
Antal sidor: 461 sidor
Recensionsexemplar: Nej
Exempel på var den kan köpas i olika format
Inbunden | Adlibris, Bokus
Pocket | Adlibris, Bokus, CDON
Cath och Wren är tvillingar. De har alltid gjort allt tillsammans, inklusive att dyrka bokserien Simon Snow och samarbeta med fanfictions. När de börjar på college blir allting annorlunda. Wren vill inte längre vara ett sammanhängande par, utan pojkar och festande lockar mer än att sitta vid datorn och skriva om en annan värld. Cath tillbringar sina dagar med att försöka låta bli att prata med någon alls, men blir sakta indragen i den sociala världen på campus.
Det finns vissa böcker som inger en viss känsla av att den här boken, den är skriven för mig. För mig är Fangirl en sådan en bok och det är kusligt hur mycket jag relaterar till Cath. När jag faller för fiktiva världar, då faller jag hårt och blir djupt förälskad. Jag har en bakgrund inom fanfiction, och jag älskar att det finns en karaktär som jag kan relatera så fullständigt till. Det bästa av allt? Vi har en introvert huvudperson som inte tvingas till att bli en extrovert partypingla, utan att hon får vara den hon är och ändå får en pojkvän och vänner. Hon får utmana sina gränser i sin egen takt.
Relationerna i Fangirl känns väldigt äkta. Vänskapen som växer fram mellan Reagan och Cath är underbar i hur de egentligen inte alls förstår varandra, men ändå tycker om varandra. Hur kärlekshistorien mellan Levi och Cath utvecklas känns inte det minsta smörigt, och det är nog en av mina favoriter någonsin. Det finns så många meningar om Cath och Levi som jag vill spara ned och bara njuta av. Syskonrelationen mellan Cath och Wren; att det går att förstå Wren så innerligt, men att du samtidigt bara vill ruska om henne och be henne att inte slänga bort relationen till systern. Pappan som finns mellan dem, som känns så fel där döttrarna hamnar i en sits att ta hand om honom, nästan bli föräldrar åt pappan.
Även skrivandet är en viktig dimension i Fangirl. Det är en viktig del av Caths personlighet och hur hon relaterar till sin omgivning, och något som jag tror att många skrivande människor kan känna igen sig. Till skillnad från en del andra, så älskar jag de utdrag ur Simon Snow-böckerna och Caths fanfiction som finns insprängda mellan kapitlen. Jag önskar att bokserien existerade.
Fangirl är en innerlig kärleksförklaring till vad det innebär att vara nörd, och som skildrar vilken tumultartad upplevelse den första tiden på universitetet kan vara.
Andra som har bloggat om Fangirl
Bokpotaten; enligt O; Kattugglan; MsHisingen; Petras bokblogg
Åh, nu blev jag sugen på att åka hem och läsa om! Har liksom två ex i bokhyllan 🙂 håller med I allt, helt fantastisk bok!
Det känns som om den tål att läsas om ett antal gånger 🙂
Ja, jag är också en av dem som gillade fanfiction-kapitlen. Dessutom så har ju inte Rowell gjort mig besviken i någon av de tre böcker jag läst av henne.
Jag ser fram emot att läsa mer av henne, särskilt Eleanor & Park 🙂
Gillade också relationerna, speciellt med systern och pappan, hade lite svårare med Levi, han var nästan för bra för att vara sann (eller så har jag bara haft otur…).
Jag var väldigt svag för Levis och Caths relation, också. En kan ju hoppas att det finns en Levi i verkligheten 😉
Pingback: Veckans skörd #109 - C.R.M. Nilsson
Pingback: Carry On av Rainbow Rowell - C.R.M. Nilsson
Pingback: Bokbloggsjerka: En karaktär jag är lik - C.R.M. Nilsson
Pingback: Att vara en fangirl – Eli läser och skriver
Pingback: Månadsrapport: November 2019 - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson
Pingback: Eliza och hennes monster av Francesca Zappia - C. R. M. NilssonC. R. M. Nilsson