The Rocky Horror Picture Show

Regissör: Jim Sharman
Manus: Richard O’Brien och Jim 
Sharman
Skådespelare: Tim Curry, Barry 
Bostwick, Susan Sarandon
Produktionsår: 1975
Längd: 100 minuter

Exempel på var den kan köpas i olika 
format
Bluray | CDON, Discshop
DVD | CDON, Discshop

Brad Majors och Janet Weiss har precis förlovat sig och tänker att de ska meddela nyheten för den man som förde dem samman, Dr. Scott. På väg dit går deras bil sönder. Men de såg ett slott en bit bort där de kanske kan få låna en telefon för att ringa efter hjälp. När portarna öppnas kommer Janet och Brad stiga in i bisarr värld som skakar om dem i deras grundvalar. Som gäster hos Dr. Frank-N-Furter kommer de konfronteras med ting som de aldrig hade kunnat förutspå eller upplevelser de aldrig anat att de skulle vilja vara med om.

Jag såg The Rocky Horror Picture Show för första gången 2011 och det tog mig då med storm. Min syster och jag såg den flera gånger, och sjöng The Time Warp om och om igen. Även om jag inte var lika förtjust när jag såg om den, så är det ju något oemotståndligt med denna bisarra musikal vars musik verkligen fastnar i huvudet på en. Det går liksom inte att sluta nynna på låtarna eller småle åt de bisarra ögonblick som skildras på duken.

The Rocky Horror Picture Show är nämligen en film som bara blir konstigare och konstigare ju längre in du kommer i den. Men det är en del av dess charm. Humorn, referenserna till science fiction-klassikerna, djärvheten i att skildra det de gör, allt bidrar till att förklara varför denna skruvade film blivit en klassiker. Att Tim Curry sedan gör ett superbt jobb som dr. Frank-N-Furter gör ju sitt. Även Barry Bostwick och Susan Sarandon gör ett väldigt bra jobb som det spända paret. Meatloaf har en liten, men medryckande roll, som Eddie och Hot Patootie – Bless My Soul kommer garanterat snurra på repeat i skallen.

The Rocky Horror Picture Show är en riktigt skruvad kultklassiker som garanterat förgyller en kväll.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.