Biten av Kelley Armstrong

Författare: Kelley Armstrong
Originaltitel: Bitten
Översättare: Ylva Spångberg
Serie: Women of the Otherworld, #1
Förlag: Richter (2004)
Antal sidor: 381 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Exempel på var den kan köpas i olika format (på engelska)
Pocket | Adlibris, Bokus, CDON

Elena Michaels är fast besluten att få det liv hon vill ha: att gifta sig, skaffa barn, till och med att ha en svärmor. Hennes nya liv i Toronto tillsammans med en stilig och snäll pojkvän tycks kunna ge det. Om det förflutna inte skulle envisas med att ringa. Till att börja med ignorerar hon samtalen hemifrån. Hon har lagt det livet bakom sig. Men till sist blir hon tvungen att svara. Familjen står under hot utifrån och hon tvingas resa tillbaka för att hjälpa dem hon en gång älskat. Mötet med gruppens ledare Jeremy är svårt och att än en gång träffa Clay, mannen som hon en gång älskade, är än värre. Men familjen behöver Elena och hennes talang när deras livsföring hotas. Även om det innebär att hennes drömmar om ett vanligt liv kanske krossas.

Jag är märkligt kluven till Biten. Å ena sidan så är det en fartfylld, snabbläst bladvändare som kanske inte bjuder på några större överraskningar, men som håller läsaren i ett fast grepp. Å andra sedan är det här med Elena. Jag gillar henne som karaktär. Jag älskar när kvinnliga karaktärer får vara kärva, truliga och rentutav envisa bortom all logisk gräns. Det jag inte älskar är när det finns en enda framstående kvinnlig karaktär och det hela tiden spelas på hennes sexualitet. Antingen vill de manliga varulvarna ha sex med henne eller beskydda henne. Till den grad att det blir chockerande för dem när någon kanske vill göra henne illa.

Romansen i Biten gör mig heller inte överförtjust. Låt oss säga att jag tycker det är fullständigt begripligt att Elena lämnade familjen och mindre begripligt att hon skulle vilja vara tillsammans med någon som tog det i sina egna händer att förändra hennes liv drastiskt, bortom det hon högst önskade, utan att någonsin be om ursäkt om det. Eller ens bete sig som om han hade gjort något fel.

Biten är på det stora hela en underhållande roman, men jag vet inte om jag vill läsa resten av serien.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Biten av Kelley Armstrong

  1. Du tänker mer än jag när jag läser, har en tendens att bara dras med. Men gillade inte heller Clayton i början av serien…

  2. Pingback: Månadsrapport: September 2017 - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.