Tematrio: Avbruten läsning

Tematrio

I veckans tematrio ska vi: Berätta om tre böcker som ni inte läst ut!

Jag avbryter sällan läsningen av böcker. Åtminstone inte frivilligt. Men det här är tre böcker som jag har avbrutit av min egen fria vilja:

Krig och fred av Lev Tolstoy: Jag kom ungefär hundra sidor innan jag gav upp, dels för att jag hade upplevde att språket var tråkigt, dels för att jag har stor motvilja mot tegelstenar om de inte fångar mitt intresse.

Sense and Sensibility av Jane Austen: Den enda bok som jag har lyckats läsa ut av Jane Austen är Northanger Abbey. Jag vet att vissa anser att det är helgerån, men jag har fruktansvärt svårt för Austen. Men eftersom jag har två böcker av henne i bokhyllan så jag tänkte ge henne ett par chanser till.

Mary av Frances Sherwood: Detta är en fiktiv skildring av Mary Wollstonecrafts liv. Jag kom inte längre än att hon blev utsatt för övergrepp av en kvinna anställd i hushållet innan jag lade ifrån mig boken. Personligen kan jag inte förstå varför det här med att omskapa verkliga människors liv bortom alla oigenkännlighet är en grej. Varför inte hitta på ett eget namn på karaktären och skriva något i stil med ”löst inspirerad av Mary Wollstonecrafts liv”?

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

18 svar på Tematrio: Avbruten läsning

 1. Mia Eggimann skriver:

  Nu kanske man ska säga; tur man inte börjat läsa dem..
  Krig och fred har jag dock funderat på.
  Mia

 2. Sanna skriver:

  Jag håller med om att Sense and sensibility inte är Austens bästa – Emma och Pride and prejudice är lite mer lättsmälta. Men jag älskar Austen så jag är kanske fel person att kommentera om detta.

 3. Gillar inte Austen??? Va???

  *hämtar mig från chocken*

  Mycket roligt om Mary dock. Blir inte sugen på att läsa den 🙂

 4. Ugglanoboken skriver:

  Så du gillar inte Austen? Vet du vad? Det måste man inte! 😉

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Men jag är en sådan dum person som vill läsa ut alla böcker som en gång har kommit innanför mina väggar. Och så finns det något magiskt hopp om att jag ska se varför hon är en sådan omtyckt författare.

 5. Sara Pepparkaka skriver:

  ”Krig och fred” läste jag i tonåren när jag trodde att man kunde imponera på vissa personer genom böckerna man läst.. men oavsett orsak, så läst blev den. Inte min favoritläseupplevelse, dock..
  Austen, däremot.. 🙂
  Men det är ju så, det finns olika böcker för att folk gillar att läsa olika saker!

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   För min del är nog Krig och Fred fel bok av Tolstoy. Jag borde nog läsa Anna Karenina istället eftersom jag då kan föreställa mig Greta Garbo samtidigt 😉

   Jag ska läsa de två böcker jag har i bokhyllan av Austen. Jag bara ska.

 6. Lottens Bokblogg skriver:

  Jag vet att jag läst någon Austen men jag har så dåligt minne att jag inte ens minns vilken… Jag är inte säker på att jag skulle ge mig på det igen i alla fall.

 7. Bokdamen skriver:

  Har läst Austen men det var mer eller mindre under tvång så det blev inte helt lyckat 😉

 8. Har ju funderat på Krig och fred, men blev inte så sugen nu 🙂

 9. Shamandaliex skriver:

  De där ryska klassikerna är nog egentligen väldigt bra men jisses så svårt det är att både börja och sedan fortsätta med dem. Jag har bestämt mig för att läsa Dr Zhivago sen urminnes tider men nej, det har inte hänt än.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.