The Demon’s Covenant av Sarah Rees Brennan

Innehåller spoilers för tidigare delar i serien.

the demon's covenant

Författare: Sarah Rees Brennan
Serie: The Demon’s Lexicon, #2
Förlag: Margaret K. McElderry Books (2011)
Antal sidor: 464 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

En sak som Mae Crawford vet om sig själv är att hon alltid har kontroll över sitt liv. Men under de senaste veckorna har hennes liv förändrats drastiskt. Plötsligt har hennes yngre bror Jamie magiska krafter. Mae upptäcker till sin chock att Gerald, Obsidiancirkelns nya ledare, försöker övertala Jamie att gå över till magikernas sida. Än värre är att Jamie inte har berättat något om det för henne. Mae vänder sig till bröderna Nick och Alan för att hjälpa henne rädda Jamie, men även de svävar i fara på grund av Gerald som vill stjäla Nicks krafter. Kan Mae komma på ett sätt att rädda alla hon bryr sig om från den makthungrige magikerns omsorgsfullt gillrade fälla?

Eftersom jag blev så golvad av The Demon’s Lexicon så var jag ju tvungen att snabbt som attan beställa de andra delarna i trilogin. I The Demon’s Covenant byter vi från Nicks synvinkel till Mae, en kort tjej med rosa hår och oerhört mycket skinn på näsan. Hon är inte typen som stillatigande ser på medan hennes pojkar svävar i fara, utan gör sitt bästa för att hjälpa till och planera för deras överlevnad.

Men jag läser ju den här serien för bröderna Ryves. Eftersom The Demon’s Covenant berättas ur Maes synvinkel är det genom hennes ögon vi får se hur brödernas relation har förändrats av det stora avslöjande som skedde i slutet av föregående bok. Hur de kämpar med var de numera har varandra. Det finns de som uttrycker en besvikelse över att Nick inte säger att han älskar Alan, men att han gör det, på sitt eget vis, finns i hans varenda handling. Hur han försöker gå emot sin natur för att bli lite mer mänsklig.

Mest av allt älskar jag att The Demon’s Covenant handlar om familj, banden som vi skapar och de ibland hjälplösa, ibland självlysande, sätt som vi älskar på – bortom förnuft, bortom blod, bortom denna världs gränser.

Andra delar i serien

The Demon’s Lexicon (recension)

The Demon’s Covenant

The Demon’s Surrender

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på The Demon’s Covenant av Sarah Rees Brennan

  1. Pingback: Månadsrapport: Februari 2019 - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.