The Prom

Omslagsbild The Prom

Regissör: Ryan Murphy
Manus: Bob Martin och Chad Beguelin
Skådespelare: Meryl Streep, James Corden, Nicole Kidman
Produktionsår: 2020
Längd: 132 minuter

Allt Emma vill är att gå på skolans bal med sin flickvän. Men den konservativa föräldraföreningen i småstaden i Indiana där hon bor skulle hellre ställa in balen än låta henne göra detta. Händelsen blir en riksnyhet och lockar till sig uppmärksamheten hos ett gäng avdankade Broadwaystjärnor. Då de har problem med sin image ser de nu en chans att bättre på den. De sveper ned över Indiana som hämndens änglar med oanade konsekvenser. Men något som börjar som ett själviskt infall, kan kanske leda till verkliga förändringar inombords.

I The Prom gör Ryan Murphy film av en Broadwaymusikal. Oavsett hur mycket jag älskade Glee när det begav sig, och att jag älskade The Normal Heart, så går det inte att förneka att Murphy är ojämn. Särskilt när det gäller komedier. Där går han gärna över gränsen och förlitar sig lite väl mycket på stereotyper. Något som han gör även i The Prom. Både Broadwayskådisarna och de konservativa människor de möter i Indiana blir överdrivna stereotyper.

Men det som han brukar lyckas med är att skapa är ofta känslomässigt finstämda scener och det är de bästa stunderna i The Prom. När Emma (Jo Ellen Pellman) sjunger till sin flickvän om hur hon bara vill dansa med henne, så rörs jag till tårar. Likaså när det börjar ske inre utveckling i även de mest narcissistiska av Broadwaystjärnorna och vänskapen som uppstår mellan dem är fin att se.

The Prom är en film som inte spar på krutet. Det är glitter och glamour och de mest fabulösa sidorna av Broadway. Musikalnumren sitter som en smäck. Alla sjunger bra och koreografierna i sin enkelhet är imponerande. Sedan har vi ju stora namn som Meryl Streep, som är fantastisk i vanlig ordning, och Nicole Kidman som fyller ut rollistan. Men de lite mer okända förmågorna Jo Ellen Pellman och Ariana DeBose imponerar också och lyckas anpassa sig till sina stjärnor till motspelare.

The Prom är filmen för dig som vill ha underhållning som inte kräver mycket av dig, men samtidigt innehåller karaktärer som berör dig.

Betyg 3: Gillade den.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på The Prom

  1. Pingback: Månadsrapport: Maj 2021 - C. R. M. NilssonC. R. M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.