Tien (Kazunamun #1)

Omslagsidé

Titel: Tien

Serie: Kazunamun #1

Skriven: 2006

Genre: Fantasy, ungdom

Bakgrund: Rabén och Sjögren utlyste 2006 en tävling med anledning av Astrid Lindgrens 100-årsdag 2007. Den gick ut på att skriva en kapitelbok för 6-9-åringar (först efteråt insåg jag att Tien riktar sig till lite äldre barn). Jag kom in rätt sent i tävlingen, så det gick fort när jag skrev och när jag råkade se att de tillät illustrationer, så blev jag lite tokig och ritade ett antal bläckillustrationer. 101 sidor (11 kapitel + prolog/epilog). 13 illustrationer.

Det var från början tänkt att det skulle vara en fristående roman, men av någon anledning vill Tien och hennes familj inte lämna mig ifred. Jag har idéer för ytterligare tre böcker om Tien.

Handling: Tien är, liksom alla andra rävandar, otroligt nyfiken till naturen. När någon säger åt henne att Oraklets berg innehåller en hemlighet, måste hon givetvis bege sig dit. Hon möter där ett spöke, som avslöjar en profetia rörande Tien. Men Tien tror absolut inte på henne och vägrar hjälpa till. Spöket förbannar henne då och Tien tvingas att bege sig ut på en resa för att rädda sitt liv och kanske hela hennes värld.

En av de berömda illustrationerna.

Mina synpunkter: Det här var bland det roligaste jag någonsin skrivit. Jag älskar i stort sett alla karaktärer (bortsett från de som det inte direkt är meningen att jag ska tycka om). Tien är oerhört lekful och skojig att skriva om. Jag tycker faktiskt att det var en fördel att skriva den så fort som jag gjorde. När jag skriver långsamt, har jag tid att virra till det ordentligt i huvudet. När jag skriver snabbt, har jag verkligen koll på alla tåtar.

Förlagens synpunkter: ”Tack för att Ni har skickat in Ert manus, för närvarande kan vi inte passa in det i vår utgivning.”

Om någon känner för att skriva ihop en förlags-ordbok om vad de egentligen menar, feel free.

Status: Är ute på vift emellan åt. Ibland klurar jag över saker som kan förbättras.

 

Lyssnar på: Datorns surrande
Humör: Sjuk
Läser: 3096 dagar av Natascha Kampusch

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i roman och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.