Topp 10 författare jag har läst mest av

Topp Tio Tisdag

Då var det tisdag igen och det innebär i vanlig ordning att det är dags för Top Ten Tuesday. Veckans tema är Top Ten Authors I’ve Read The Most Books From. Jag har använt mig av Book Collector, så det kanske inte stämmer helt hundra eftersom det bara är böcker som står i min egen hylla och att jag dessutom vet med mig att jag har rensat ut en del böcker, till exempel av Stephen King, så att jag kan ha läst någon bok mer av någon författare.

1. Stephen King: 23 böcker. Jag gick igenom en nästan manisk Stephen King-period i yngre tonåren där jag slukade allt jag kom över. Sedan falnade intresset och nu har jag ett gäng olästa böcker av honom som jag borde ta tag i.

2. Anne Rice: 22 böcker. En av mina favoritförfattare. Nu har jag läst hela Vampyrkrönikan, så jag ska försöka beta mig igenom resten av hennes produktion.

3. Garth Nix: 12 böcker. Dessa tolv böcker ingår i en och samma serie, sedan har jag inte läst mer av författaren.

3. Val McDermid: 12 böcker. Det är väl mestadels hennes böcker om Tony Hill och Carol Jordan som jag har läst, även om jag har läst en del av hennes fristående böcker också.

3. Haruki Murakami: 12 böcker. Jag brukade räkna honom som en av mina favoritförfattare, men av någon anledning känner jag mig inte längre särskilt sugen på att läsa något av honom.

4. J. K. Rowling: 11 böcker. Jag har läst i stort sett allt hon producerat, förutom hennes deckare. Dem velar jag fortfarande om. Jag vill verkligen läsa hennes tal, Very Good Lives.

5. Maggie Stiefvater: 10 böcker. En av mina nya favoriter sedan jag började blogga och jag försöker läsa det mesta som hon har gett ut.

5. Diana Gabaldon: 10 böcker. Här är det väl hela Outlander-serien och första Lord John-boken som jag har läst. Hon är verkligen beroendeframkallande.

6. Jeanette Winterson: 9 böcker. Det här tycker jag är pinsamt lite böcker, eftersom hon är en av mina absoluta favoritförfattare.

6. Eoin Colfer: 9 böcker. Artemis Fowl-serien och första Cosmo Hill-boken är nog det jag har läst. Det påminner mig om att jag borde ta och försöka få tag på sista boken om Artemis Fowl, även om det känns sorgligt…

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

18 svar på Topp 10 författare jag har läst mest av

  1. Lottens bokblogg skriver:

    Jag förde ingen statistik på alla böcker jag lånade i ungdomen så det var riktigt svårt den här gången! Rowling har jag bara läst HP av. Val Mc Dermid har vi många böcker av i vårt program, men de flesta är makens och jag var osäker på om jag läst alla…

  2. Monika skriver:

    Jag har bara statistik från 1991 och från och med då är det bara böcker som jag själv äger. Allt jag lånade när jag var yngre har jag nästan glömt 🙂

  3. Anna skriver:

    Vadfan, nu har jag tänkt en lång stund! Vilken är den 12e boken av Rowling? 7xHarry Potter, tre HP-biblioteksböcker och The Casual Vacancy. Vilken är den sista?

  4. Boklysten skriver:

    Är imponerad över att du har sån enorm koll på det du läst!

  5. Johanna skriver:

    Intressant lista, många här har jag inte läst något av. 🙂

  6. Nilmas Bokhylla skriver:

    Tror bara vi har Rowling gemensamt där faktiskt :O

  7. Lena skriver:

    De enda författarna på din lista som jag läst något av är 1 bok av Stephen King och 1 bok av Eoin Colfer 🙂 Men har böcker av flera av författarna bland mina olästa böcker.

  8. Ewelina skriver:

    23 Stephen King böcker! Det var mycket! Jag har inte ens läst en… 🙂

  9. Nilmas Bokhylla skriver:

    Hehe, nej jag får nog hålla med om det men det är bra. Lite tips på författare är ju aldrig fel!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.