Topp tio omslag jag vill designa om

Topp Tio Tisdag

I veckans Top Ten Tuesday är ämnet Top Ten Covers I Wish I Could Redesign. Jag kom på tre stycken spontant och fick fundera lite till för att komma på övriga. Men jag fick till en liten lista utan inbördes ordning:

1.

Först av allt: jag tycker egentligen att det här är rätt snyggt. Men färgmässigt och symbolmässigt passar det inte in med resten av böckerna. De orangea i kombination med det blå skär sig lite, och jag hade nog i hemlighet hoppas på ytterligare en av falangsymbolerna även om jag förstår valet av symbol.

2.

Pluspoäng: Den ser inte ut som ytterligare en av kulturrevolutionsbiografierna. Minuspoäng: Det är inte någon snygg helhet. Jag gillar inte färgkombinationerna, typsnitt eller hur texten är disponerad.

3.

Om det inte vore så att jag tycker att boken verkar väldigt bra, skulle omslaget avskräcka mig.

4.

Vad hände egentligen här?

5.

Vad har egentligen det här med berättelsen att göra?

6.

Jag gillar egentligen färgerna i det här omslaget, men kompositionen är väldigt trist och har inget med berättelsen att göra. Varken titel eller omslag skulle få mig att plocka upp boken i bokhandeln.

7.

Expressen gav ju ut ett antal klassiker i samarbete med Albert Bonniers förlag, och de såg gräsliga ut allihop.

8.

Jag kan inte vara den enda som skriker om jag är tvungen att se ett enda Lolita-omslag med läppar på till!

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

8 svar på Topp tio omslag jag vill designa om

 1. Monika skriver:

  Ja, jag kan ju hålla med om de flesta, men omslaget på Allegiant gillar jag 🙂

 2. Linnea skriver:

  Hehe, ja, ibland undrar man verkligen hur de tänkte när de designade omslagen..

 3. Freja skriver:

  Sjuan var verkligen anskrämlig! Jag har insett att jag har svårt när det är foton på människor på omslag, jag vill skapa personernas utseenden själv i huvudet…

 4. Hu, vissa var verkligen gräsliga med Allegiant gillar jag med, så orange o
  Fint 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.