Topp Tio Tisdag: Böcker att ha med till en öde ö

Top Ten Tuesday

Veckans tema för Topp Tio Tisdag är rörande vilka tio böcker du skulle vilja ha med om du blev strandsatt på en öde ö. Till en början visste jag bara vilken bok jag absolut inte ville ha mig: Den förskräckliga apan och andra berättelser av Stephen King. Just därför att den handlar om att bli satt på en öde ö och göra väldigt makabra saker för att överleva…

Tegelstenar att hålla mig sysselsatt med

1. Krig och Fred av Leo Tolstoy är en bok jag har svurit att jag någon gång ska ta mig igenom. Köpte den under någon bokrea, men har bara läst cirka 100 sidor i den.

2. Öster om Eden av John Steinbeck tror jag att jag skulle tycka om (är inte säker på att jag kommer tycka om ovanstående). Jag gillar Steinbeck väldigt mycket.

Oumbärliga favoriter

3. Vintergatan går genom magen av Jeanette Winterson har jag insett, ett år efter att jag läst den, att den mycket väl kan vara en av de bästa böcker jag någonsin har läst. Dessvärre är den tunn.

4. Harry Potter av J.K. Rowling. Jag räknar hela serien som ett band. Jag kanske har den på box. Det blir tjockt och bra.

5. The God Eaters av Jesse Hajicek skrev jag rätt nyligen om. Mycket bra. Relativt tjock.

6. Collected Poems 1909-1962 av T.S. Eliot därför att poesi kan man inte få nog av. Särskilt inte när den är så vacker som Eliots är. ”Your arms full, and your hair wet, I could not / Speak, and my eyes failed, I was neither / Living nor dead and I knew nothing / Looking into the heart of light, the silence.”

De serier jag vill avsluta

7. Wicked Lovely-serien av Melissa Marr har jag tre böcker kvar över. De är tjocka alla tre, så det känns bra.

8. Wolves of Mercy Falls-trilogin av Maggie Stiefvater har jag två böcker kvar av. Jag fick precis hem dem och vill definitivt veta hur det kommer att gå för Sam och Grace.

De två jag tjuvade av Monika

9. Överlevnadshandboken av John Wiseman. Jag var aldrig scout och har aldrig varit mycket för friluftsliv så jag behöver definitivt den här. Jag tänker definitivt inte börja amputera mina egna kroppsdelar och äta (anledningen till att jag inte vill ta med mig Kings bok).

10. How to build a raft for dummies. Jag kan inte hitta att det skulle existera en sådan bok, men det borde finnas än. Särskilt för oss skeppsbrutna bokälskare.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar på Topp Tio Tisdag: Böcker att ha med till en öde ö

 1. Monika skriver:

  Krig och fred älskade jag och tänk, om du läser den på en öde ö utan några distraktioner så kan du nog lätt hålla reda på alla ryska namn 🙂

  Öster om Eden är också en favoritbok, fullkomligt älskade den. Och TV-serien också.

  Harry Potter som ett band… att jag inte tänkte på det 😉

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jo, man lär ju ha tid att göra en gigantisk tankekarta i sanden över alla karaktärer och hur de hänger ihop 😉 Tills tidvattnet förstör den!

   Jag tänker läsa Öster om Eden under nästa år.

   Harry Potter är livsnödvändigt för mig! XD

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.