Topp Tio Tisdag: Bokliga planer för 2013

Topp Tio Tisdag

1. Då jag väljer att tolka in även skrivandet här, så har jag som mål att nu i januari bli klar med första utkastet av Illumina. Det borde inte vara så svårt: jag har två och ett halvt kapitel kvar och tänker försöka arbeta lite varje dag.

2. Mitt andra skrivmål är att bli klar med andra utkastet av Alumina. Då vill jag också hitta en Vänlig Läsare (det vill säga en vän som är villig att ge feedback) som kan ge mig kommentarer och feedback på det, samt eventuellt betala en lektör för att titta igenom det efter att jag har tagit min väns/mina vänners åsikter i åtanke.

3. Påbörja ett andra utkast av Illumina.

4. Skriva en sammanhängande plan för Ultima, den avslutande delen i trilogin, av de underbara osammanhängande idéer jag har och komma på en bättre titel. Alumina, Illumina och så Ultima – det klingar inte väl. Två som slutar ”mina” och en som slutar ”ima” blir ingen symmetri.

5. Vi har ju min boktolva 2013 som också är en boklig plan.

6. Även mina hyllvärmare 2013.

7. Målet är att jag ska läsa 100 böcker i år, vilket gör att jag lite taktiskt kollar upp vilka böcker jag har oläst som är knappt över hundra sidor. Det är väl inte fusk? 😉

8. Jag vill även återbekanta mig med John Steinbeck.

9. Jag hoppas att det blir en omgång Tre på tre även i år. Även om jag inte har den blekaste aning om vad jag skulle läsa till den.

10. Jag hoppas på att läsa fem icke-skönlitterära böcker som inte på något sätt har med mina studier att göra.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning, skrivande och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Topp Tio Tisdag: Bokliga planer för 2013

  1. Jag hittade tre Erlend Loe böcker i min okhylla som jag inte läst. Om det blir en tre på tre ska jag läsa dem. Annars läser jag dem ändå.

  2. Carro skriver:

    Jag har också som mål att läsa 100 böcker i år, blev åttionågonting förra året så måste öka takten lite 😉

  3. Monika skriver:

    Steinbeck ska jag nog också återuppta bekantskapen med. På sätt och vis. Köpte Öster om Eden på DVD för ett tag sedan 🙂

  4. [Anna] skriver:

    Jag har oxå funderat på det där med att läsa de lättlästaste och tunnaste först för att plöja så många böcker som möjligt och få bort massa hyllvärmare 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.