Veckans skörd #104

Denna vecka har varit veckan när det bara tycks trilla in böcker. Både recensionsexemplar och kurslitteratur, eftersom jag faktiskt tänkte visa lite vad jag syssla med just nu. Utöver att jag gör det sista på min uppsats och att jag tydligen, fick veta, kom in på en kurs i handikappvetenskap som jag sökte sent till, så läser jag Creative Writing I på Malmö högskola.

Så här rolig kurslitteratur brukar en sällan ha:

kurslitteratur

Creativity and Craft har jag egentligen haft i ett par veckor och det är den enda faktaboken bland dem, som handlar om skrivandet som hantverk.

The Art of the Story är en antologi med samtida noveller och det finns en hel del spännande författarskap med i den. Jag funderade ett tag på om jag skulle recensera novellerna som jag läser ur den, men det blir nog övermäktigt eftersom jag bara denna vecka smällde i mig fyra stycken.

A Book of Luminous Things är en lyrikantologi som tycks blanda nytt och gammalt. Jag har bara bläddrat i den hittills eftersom det är ett tag kvar tills vi ska börja med lyriken, men jag ser fram emot att sätta tänderna i den.

Och så fick jag hem ett recensionsexemplar från Rabén & Sjögren:

mademoiselleoiseaurecensionsex

Mademoiselle Oiseau kommer tillbaka av Andrea de la Barre de Nanteuil innebär att återvända till ett magiskt och udda Paris, vackert illustrerat av Lovisa Burfitt. Recensionsdatum är den 21 september, så kika in då om du ville veta vad jag tycker om dem,

Med den följde en fin rislampa, som jag ännu inte har vågat försöka mig på att montera, och en målarbok. Sådant är lite särskilt kul. Jag lånade en bild från Bokus, där du även kan vinna rislampan, där du kan se hur den ser ut monterad:

0_5887_rislampa_200x220

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 svar på Veckans skörd #104

  1. Marie Eggimann skriver:

    Rislampa verkar lite farligt men böckerna är enormt fina.

  2. Lena skriver:

    Målarbok är ju kul. Rislampa hade jag när jag var ung. Där får man vara försiktig och inte sätta i för stark lampa.

  3. Lottens bokblogg skriver:

    Ja, det var lockande kurslitteratur 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.