Veckans skörd #119

Jag var visst inte helt färdig med min födelsedag. Under lördagskvällen kom min mamma hem med ytterligare en födelsedagspresent till mig:

inspirerande mönster

Som sagt, jag har verkligen snöat in på målarböcker. Den här innehåller samma mönster som en av mina andra, men det är bra eftersom jag ibland under färgläggningens lopp får nya idéer om hur jag ska göra. Så då kan jag testa båda varianterna.

Sedan får en ju en massa erbjudanden på sin födelsedag. Rabattkoder och dylikt. Och jag har gått och funderat på att göra ytterligare en filmbeställning (jag vet, jag är helt horribel), så jag tog det som ett tecken och gjorde slag i saken:

marilyn

Inspirerad av min läsning av Marie Claytons Marilyn Monroe – En berättelse i bilder fick det bli lite Marilyn Monroe-tema. I hetaste laget har jag redan sett, men den är alldeles för bra för att inte ha hemma i hyllan så att jag kan titta på den när helst jag behöver skratta. The Misfits dyker upp i alla litteratur kring Marilyn som spiken i kistan för äktenskapet med Arthur Miller. Eftersom jag inte hade sett den tidigare blev jag väldigt sugen. My Week with Marilyn är en nyare film som utspelar sig under en väldigt stormig filminspelning. Eftersom Eddie Redmayne börjar bli en favorit kunde jag inte motstå den.

Eftersom det fanns ytterligare ett erbjudande behövde jag en fjärde film. Och den Marilyn-film jag ville ha fanns bara på blu-ray. Så det fick istället bli franskt:

nathalie

Jag har inte läst boken som Nathalie baserar sig på, men Audrey Tautou brukar alltid vara sevärd. Plus att jag känner att det är den här typen av film som jag är sugen på just nu.

Vad säger ni – har ni sett någon av filmerna? Hiss eller diss?

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv, läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

10 svar på Veckans skörd #119

 1. Lottens bokblogg skriver:

  Jag har sett filmen Nathalie och den låg väl mellan hiss och diss. Minns inte så mycket, så det kanske innebär diss 😉
  Målarböckerna är verkligen fina!

 2. Lena skriver:

  Köpte filmen Nathalie för ett tag sedan, men det har inte blivit att jag läst den ännu. Däremot har jag en box med flera Marilyn-filmer och jag tycker att de är så roliga att kika på. Målarböcker ger jag tummen upp för. Så avstressande att sitta och måla stundvis.

 3. Boklysten skriver:

  Den målarboken har jag också!

 4. Bokprinsessorna skriver:

  My week with Marilyn är väldigt bra. Har följt Eddie i 8-9 år nu och är så glad att folk fått upp ögonen för honom och att han får så många grymma roller! Längtar efter att se The Danish Girl 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.