Veckans skörd #139

Som ni vet tog jag min examen i juni. Så vi har firat lite i omgångar, men det var inte förrän för ett par veckor sedan som vi kunde fira tillsammans med mina morföräldrar och ha en liten fest. Då fick jag också lite presenter.

Min syster gav mig den här vackra saken:

nordiska-gudar

Nordiska gudar av Johan Egerkrans är swoon-worthy. Han har ju en speciell teckningsstil, som är väldigt snygg. Nu hoppas jag få tid att läsa den snart. Redan vid en första anblick ser jag att jag kan lära mig en hel del nytt om den nordiska mytologin.

Sedan fick jag ett litet ”bokbidrag” från pappa, som jag omvandlade till två böcker (än så länge):

examenspresent

 • Vi av Kim Thúy har jag velat läsa sedan den kom ut i maj och nu ska ju Kulturkollo bokcirkla om den. Det börjar idag, men jag kan kanske läsa ut den under veckan så att jag kan delta lite i bokcirklandet?
 • Du, bara av Anna Ahlund är ju en av de böcker jag har blivit mest nyfiken på i år. Så jag ser väldigt mycket fram emot att äntligen få läsa den.

Sedan har det droppat in lite recensionsexemplar under veckan:recensionsexemplar3

 • 100 lyckliga dagar av Fausto Brizzi – från Bazar förlag, tack! Den har recensionsdatum redan på onsdag så det dröjer inte länge innan ni får veta vad jag tycker.
 • Ända in i märgen av Annika Taesler – från Bookmark förlag, tack! Jag läste ut den igår och tänkte försöka recensera även den på onsdag.
 • Farväl Eritrea av Samuel Brhane fick jag mejl om från Joakim Anderson, som har hjälpt Samuel med att ge ut boken och översätta den. Jag tänkte läsa den nu i veckan och recensera den nästa vecka.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

8 svar på Veckans skörd #139

 1. Monika skriver:

  Jag var ju på ett seminarium med bland annat Johan Egerkrans där det nordiska avhandlades. Man fick givetvis också se en del fina illustrationer. Jag blev väldigt sugen på Nordiska gudar, men jag tänkte att jag nog skulle läsa igenom Nordiska väsen innan jag gör något nytt inköp 🙂

 2. Vilka fina böcker! Nästan så jag skulle vilja ta examen en gång till…

 3. Lena skriver:

  En riktigt fin bokhög.

 4. Annette skriver:

  Spännande! Det blir spännande att läsa recensionerna. Boken Ända in i märgen googlade jag på efter att ha läst om den här, och vilket öde… För ett antal år sedan kunde man läsa om en kille som kraschade med sin MC och blev totalförlamad precis som kvinnan i boken. Han klarade inte av ett sådant liv, han fick sina anhöriga att boka en resa till en klinik i Schweiz. Kvinnan i boken tycks ha hanterat sin situation annorlunda. Jag ser som sagt fram emot att läsa om hur hon tog sig vidare.

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Gud, så hemskt. Livet blir ju mycket svårare och samhället har en riktigt fruktansvärd attityd till funktionsnedsättningar, men att lägga över något sådant på sina närmaste… Jag har svårt att förstå det. Jag förstår känslan ”jag kan inte leva så här”, men genom att dö så eliminerar du ju också möjligheten att det kanske blir bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.