Veckans skörd #148

Vi får se om jag klarar av att komma tillbaka mer ordentligt nu. Min läkare misstänker att stressen hade gjort att jag hade fått kortisolbrist, så jag får vara mer aktsam i fortsättningen. Jag kanske uppdaterar lite sporadiskt, men vi gör ett försök. Tycker ju mycket om att blogga.

Mjukstartar lite med böcker och film som har hittat hem till mig. Först ut är en tävlingsvinst:

Jag hade turen att vinna i Lottens bloggfödelsedagstävling, och då vann jag dessa två finingar: Väldigt sällan fin av Sami Said, som jag har varit nyfiken på i ett par års tid nu, och Mina hjältinnor – eller vad jag har lärt mig av att läsa för mycket av Samantha Ellis, som verkar intressant.

Jag fick ett mejl om att Sherlock hade släppts på DVD, som import visserligen men det har jag inget emot. Så jag blev ju tvungen att beställa den:

Jag blev lite sur när jag hörde att Netflix hade förvärvat sändningsrättigheterna, eftersom jag inte tänker skaffa det bara för att se en serie. (Plus att jag känner mig själv och vet att jag inte har tillräckligt bra impulskontroll för att kunna ha ett stort utbud tv-serier till mitt förfogande.) Men nu ska jag, långt efter alla andra, få se säsong 4! Bara jag får hit min DVD-spelare.

Jag har också fyllt år, och fick då en bok av min syster:

En resväska med vidunder är fantastiskt fin, men jag vågar inte läsa den förrän jag har sett filmen. Visst är det nästan lite sjukt att jag inte har gjort det? Men med flytten och allt kom jag visst aldrig iväg till bion. Så den här pärlan får vänta med att bli läst tills filmen släpps på DVD i slutet av mars.

Jag har också beställt födelsedagspresenter till mig själv. Den första som kom var en beställning med Pop! Vinyl-figurer från diverse fandoms:

Jag har snabbt blivit beroende av dessa söta figurer och risken är väl att jag börjar samla mer hängivet trots att jag redan nu börjar känna att det är lite svårt att veta var jag ska ställa dem. Men nu har i alla fall Iron Man, Dobby och Mad Hatter flyttat hem till mig och gjort mig barnsligt förtjust.

Jag skämde bort mig själv riktigt denna födelsedag och gjorde en ordentlig bokbeställning. Hur smart det är nu i bokreatider… Men jag kunde inte motstå:

 • A Boy Called Christmas av Matt Haig var det en hel del bokbloggare som läste kring jul och jag tycker att den verkar väldigt mysig. Det får bli årets julläsning.
 • Christmas Days av Jeanette Winterson visste jag inte om att den existerade, men noveller på jultema av en av mina favoritförfattare känns ju givet.
 • The Gap of Time av Jeanette Winterson har jag suktat efter sedan den kom ut, så nu kände jag att det var dags.
 • Aldrig ensamma och Enda vägen av Anna Jakobsson Lund slog jag slag i saken och köpte nu eftersom jag verkligen vill veta hur det går och inte längre kan vänta. Gissa vad som kommer att läsas när jag är klar med min nuvarande bok?

Ja, det är ju bara att konstatera att det är business as usual i mitt bokinförskaffande. Som tur är har jag plats för ytterligare några bokhyllor i lägenheten.

Vad säger du – har jag gjort några fynd? Vad har du läst och vad skulle du rekommendera av allt detta?

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv, läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

16 svar på Veckans skörd #148

 1. Monika skriver:

  Jag har inte heller sett nya Sherlock Holmes, än, eftersom inte heller jag har Netflix och inte kan tänka mig att skaffa det heller 🙂

  Anna Jakobsson Lund har jag fortfarande inte läst, men faktiskt är det så att Tredje principen finns på min planering för mars 🙂

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   För mig känns det lite surrealistiskt att ha haft den här säsongen i nästan två veckor utan att titta på den.

   Åh, då har du något att se fram emot. Jag har inte bestämt mig om jag ska läsa Aldrig ensamma eller The Gap of Time först. Båda två är jag oerhört sugen på.

 2. Anna skriver:

  Härligt att läsa att du mår bättre! Krya, vi gillar att läsa dina blogginlägg 🙂

 3. Jag har netflix och det är livsfarligt! Vi har även viaplay så det är ännu farligare! Dock har vi ingen vanlig tv så att säga, vi har 1,2 och 4 på den vanliga tv:n. Resten ser vi streamat men jösses vad det är lätt att fastna! Vågar knappt räkna efter hur många serier jag och sambon har igång just nu! Som tur är så har vi väldigt lik smak så vi tittar alltid tillsammans. Av dina böcker så är jag riktigt avundsjuk på dig som fortfarande har kvar Aldrig ensamma och Enda vägen. Det är sådana böcker som man önskar att man kunde ha olästa så att man kunde uppleva dom på nytt igen för första gången =)

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Haha, jag kommer nog aldrig våga skaffa Netflix eller Viaplay. Jag har ju tv och tolv kanaler, men idag var första gången jag satte på den sedan förra helgen och det är så jag trivs bäst 😉

   Jag håller äntligen på med Aldrig ensamma nu 🙂 Så härligt att återse Levi, Leymah och Ava!

 4. Sofies bokblogg skriver:

  ”En resväska med vinunder” har jag inte hört talas om, blev intresserad! Tyckte verkligen om filmen och läser just nu manuset. Lyllo dig som har filmen osedd, men se den snart! 🙂

 5. Aldrig ensamma och Enda vägen är riktigt bra 🙂

 6. Bokhuset skriver:

  Välkommen tillbaka! Kom ihåg att ta det lugnt bara och skriva/läsa i egen takt.
  Netflix är underbart men så jäkla jobbigt samtidigt. Fantastiskt eftersom de gör väldigt bra serier ( 3% bla ) men jobbigt eftersom jag kan sitta en hel jäkla kväll och bara bläddra. Det är för stort utbud liksom, så jag tänker att om jag börjar kolla på något kanske jag missar nåt som är ännu bättre. 🙂

 7. Lena skriver:

  Åh massor med härliga prylar där!

 8. Lottens bokblogg skriver:

  Vad skönt att böckerna hittade hem till dig 🙂
  Och att du trots stressen fortfarande känner glädje i nya böcker. Det var en fin samling av saker och böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.