Veckans skörd #151

Jag tänkte att jag skulle unna mig själv en bokbeställning för att det gick så bra med äggplocket och det. Sedan blev det ju snarare en tröst när jag drabbades av cystrupturer och annat otrevligt. Men i den lilla beställningen ingick två böcker från bokrean:

Nu när jag har läst två av böckerna om Bob måste jag ju även läsa den tredje, så Jul med Bob fick slinka med hem. Jag kommer nog behöva lite mysläsning framöver (ni kommer se varför härnedan). Sedan hade jag missat att även Mera vego fanns på rean och har jag köpt tvåan kan jag ju köpa ettan också. Tyvärr är jag lite besviken på dem båda. Jag har hittills inte hitta ett enda recept som jag känner att åh, det här måste jag pröva!

Men där ingick också en av vårens titlar som jag sett mest fram emot:

Norse Mythology skildras nordisk mytologi i Neil Gaimans tappning, och det kan ju inte bli annat än bra. Vi kan ju säga att jag slängde mig över den och slukade med hull och hår.

I höstas gick jag ju en kurs i neuropsykiatri för jobbets räkning, och den har fortsätt med handledningstillfällen. Då vi blev tvungna att ställa in ett tillfälle så har jag fått en hemläxa att se en film:

Mary & Max tittade jag på igår kväll och ska nu lämna vidare till en kollega så att han ska hinna se den innan handledningen i nästa vecka. Filmen handlar om en åttaårig flicka från Australien som börjar brevväxla med en fyrtioårig amerikansk man med Aspergers syndrom. Och så är det leranimerat. Det ska minst sagt bli spännande att skriva recension.

I går var jag också iväg och hämtade två recensionsexemplar:

Jag läste Peter Erik du Rietz debutroman 2015 och vågade mig på att fråga om det skulle komma en uppföljare. Nu är uppföljaren här och när jag fick förfrågan om jag ville läsa Boken om vinterdöda ting svarade jag självklart ja.

Sedan fick jag en förfrågan från Piratförlaget om jag ville läsa De mörkermärkta. Eftersom det är en deckare var jag lite tveksam, men Mattias Leivingers debutroman är en av de mest udda och intressanta fantasyböcker jag har läst och det här är en deckare med övernaturliga inslag. Det skulle kunna vara något för mig. Recensionsdatum är 5 april.

Det var allt för denna gång. Vad säger ni – är det något ni blir nyfiken på?

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv, läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 svar på Veckans skörd #151

  1. Annette skriver:

    Neil Gaimans bok skulle jag verkligen vilja läsa. Ser fram emot din recension, som underlag för om jag också skall köpa den. Filmen du berättar om låter också intressant, och jag ser att en av mina absoluta favoritskådespelare är med; Philip Seymour Hoffman. Tråkigt att det slutade som det gjorde för honom. De mörkermärkta skall jag också läsa. Tvärtom i förhållande till dig är jag litet skeptisk till övernaturliga inslag, men jag kan ju bli glatt överraskad 🙂

    • C.R.M. Nilsson skriver:

      Just nu ligger jag lite efter med recensionerna, men har börjat sega mig ikapp. Så turen kommer snart till att skriva om Gaiman 🙂

      Det är en klart sevärd film, men speciell. Humorn är framförallt speciell, men den briljerar i sina porträtt av funktionsnedsättningar.

  2. MissMagic skriver:

    Alltså jag MÅSTE skaffa Gaiman boken! 😀 <3

  3. Lottens bokblogg skriver:

    Jag har också fått De mörkermärkta men för mig är ju övernaturligt lite av en negativ ”trigger”. Så jag hoppas bli glatt överraskad 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.