Veckans skörd #54

Den här veckan har det trillat in mer böcker än jag egentligen är bekväm med så här nära bokrean. En stor del av det beror på högst bristande impulskontroll.

Först ut har vi ett efterlängtat recensionsexemplar:

ljus ljus ljus

Ljus ljus ljus av Vilja-Tuulia Huotarinen skulle ha kommit ut i november förra året, men den blev framflyttad. Och som jag har längtat! Den gjorde mig definitivt inte besviken. Recension kommer redan på måndag. Tack Gilla Böcker för recensionsexemplaret!

Sedan vann jag även en bok inne hos Lotten:

en ung kvinnas sista ord

En ung kvinnas sista ord av Regina Stokke hörde jag först talas om genom En smakebit på søndag och provläste den efter att ha fattat intresse. Det verkar vara en väldigt stark, berörande bok, men jag tror inte att jag i dagsläget är i form för att läsa den. Den kommer nog bli läst i år, men det får bli vid ett annat tillfälle. Jag är vilket fall som helst väldigt glad över vinsten och ser fram emot att läsa den i framtiden.

För att gå vidare: impulsköpen. När jag drar med mig mamma till Akademibokhandeln slutar det nästan i nio fall av tio med att hon köper en massa böcker och jag inte gör det. Detta beror på det erbjudande de har om att köpa fyra pocketböcker, betala för tre. Men i torsdags så var det min tur att gå i den fällan. Resultatet blev detta:

akademipocket

Jag gick in på Akademibokhandeln med den fulla avsikten att inte köpa något. Jag skulle bara fördriva tiden lite. Kanske se om de hade uppföljaren på Soulless av Gail Carriger, en bok som tagit mig med storm under veckan. Det hade de, men på svenska och inte kunde jag väl köpa den på svenska när jag hade första på engelska? Jag ställde tillbaka den.

Vandrade runt lite och väntade på att pappa skulle ringa mig när han var färdig med sitt ärende. Stannade framför facklitteraturen och fingrade på Komma ut, som jag har suktat efter i ett par månaders tid. Jag ställde tillbaka den med en suck, resolut i att jag inte skulle köpa något, och råkade lyfta på blicken, vilket fick mig att få syn på Hatet av Maria Sveland. Nu hade jag tre böcker jag var intresserad av men det var tämligen meningslöst att köpa tre böcker med det där erbjudandet och inte skulle jag hitta en fjärde bok.

Det var givetvis då jag sprang på Flykten från läger 14, som jag läst om inne hos ett antal bloggare. Motstånd totalt nedbrutet och hastigt trippande på klackar runt affären för att samla in allting ledde till att jag med skamsen min stod i kassan.

Av dessa står Chanslös härnäst på tur. Måste bara skriva recension på Soulless först så att jag inte blandar ihop dem på något vis.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 svar på Veckans skörd #54

  1. Lottens Bokblogg skriver:

    Härligt att höra att fler hamnar i fällan på just det sättet 🙂 Bra om En ung kvinnas sista ord får en läsare den förtjänar. Jag var inte den läsaren… Flykten från läger 14 är en stark historia som också är rätt jobbig på andra sätt att läsa.

  2. Lena skriver:

    I den fällan skulle jag också ha gått så länge det fanns fyra böcker som man vill läsa. Ljus ljus ljus vill jag verkligen läsa så måste ta och låna/köpa den någon dag.

  3. Ljus ljus ljus packade jag upp på praktiken i..torsdags kanske det var och jag blev verkligen intresserad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.