Veckans skörd #93

Denna vecka har jag fått hem två recensionsexemplar från Hoi förlag. Två olika, men lika intressanta, titlar som det ska bli kul att sätta tänderna i. Den första som kom hem till mig var denna:

en dröm från att dö

En dröm från att dö av Emelie Kalén Loxi handlar om psykisk ohälsa hos två ungdomar och vintern då deras liv tog en oväntad vändning. Om hur vuxenvärlden försöker att hjälpa, men att det ändå blir fel. Om längtan efter både sig själv och den stora kärleken. Så beskrivs den på baksidan och jag har varit nyfiken på den sedan författaren började följa mig på twitter. Psykisk ohälsa är ju intressant både utifrån egna erfarenheter och det område jag studerar inom, så det ska bli väldigt spännande att läsa denna debut.

Den andra som följde var denna:

natten jag dog

Natten jag dog av Peter Erik Du Rietz fastnade jag för på grund av att Caroline L. Jensen är blurbad på den och beskriver den som att den liknar klassiska storheter och Anne Rice. Så här står det på baksidan:

Carl Cronhammer, medlem av ett litet och löst sammansatt sällskap vars ursprung och historia har gått förlorade, förmedlar en fasansfull men spännande berättelse om sitt liv i formen av en historisk resa, ett äventyr i fästningsstaden Göteborg och svunna tiders Köpenhamn, men också i vikingarnas Normandiet och 1700-talets London.

Det ska bli väldigt spännande att ge sig i kast med den. Nu har jag i alla fall läsordningen säkrad ett tag framöver.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 svar på Veckans skörd #93

  1. Åh båda är jag supersugen på!

  2. Lena skriver:

    Har inte hört talas om någon av dem. Tack för tipsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.