White Cat av Holly Black

Omslagsbild White Cat

Författare: Holly Black
Serie: Curse Workers, #1
Förlag: Margaret K. McElderry Books (2011)
Antal sidor: 310 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Berörare har förmågan att ändra dina känslor, dina minnen, din tur, bara genom att snudda vid dig. Att använda sig av sin förmåga är olagligt, vilket innebär att Cassel Sharpes familj består av brottslingar. Men inte Cassel. Han saknar förmågan. Hans hemlighet är kanske ännu mörkare än sin familj: för tre år sedan dödade han sin bästa vän Lila. Nu går han i sömnen och hemsöks om natten av skräckinjagande drömmar om en vit katt. Han lägger också märke att det verkar som om hans bröder döljer något för honom. Bit för bit börjar Cassel pussla ihop trasiga minnesfragment, och upptäcker en konspiration långt mer komplicerad och farlig än han hade kunnat ana.

White Cat är en oemotståndlig blandning mellan fantasy och klassisk gangsterfilm. Vi har den eleganta och glamorösa, men oerhört farliga och brutala, maffian med en övernaturlig tvist. Handlingen med sina många mysterier suger mig in som läsare och fast Holly Black ger mig ledtrådar lyckas slutet ändå överraska mig. Det är ett slut som känns i kroppen. Miljöerna och stämningen är otrolig, vilket får mig att sitta

En annan stor del till att jag tycker så mycket om White Cat har med karaktärerna att göra. Cassels berättarröst är underbar; hur han inte kan hjälpa att han hela tiden genomför små bedrägerier och vadslagningar, för att det är där han har sina rötter, men ändå söker efter det normala livet. Humor blandas med allvar i en oemotståndlig mix. Relationen till de övriga karaktärerna, särskilt hans familj, är komplex och spännande.

Jag är oerhört ledsen över att jag dissade White Cat när den kom ut, men riktigt glad över att jag till sist läste den. Det här är verkligen bra!

Andra delar i serien

White Cat

Red Glove

Black Heart

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på White Cat av Holly Black

  1. Pingback: Red Glove av Holly Black - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

  2. Pingback: Black Heart - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.