Andra veckan av NaNoWriMo avklarad

Trots att jag slarvade och hoppade över att skriva två dagar under andra veckan (ena gången hade jag knappt sovit och var helt slut; andra gången var jag helt slut efter fyra timmars yoga), ligger jag i fas med mina 28333 ord.

NaNoWriMos andra vecka brukar beskrivas som den som är tuffast. Det är där förälskelsen tar slut och inspirationen sinar. Personligen har jag aldrig upplevt detta. För mig är det första veckan av NaNoWriMo som är en pest. Jag har svårt att komma igång och motivera mig själv.

Det är i andra veckan som det brukar lossa. När jag koncentrerar mig och verkligen vill skriva varje dag. Det är i andra veckan när jag blir så ledsen när jag faktiskt inte orkar skriva, såsom hände under torsdagen i förra vecka. Ändå ligger jag skapligt i fas.

Jag håller nu på och skriver om sluttampen på min bok. Det är mycket mörkt, det rusar mot upplösningen. Visserligen har jag upptäckt att jag har målat in mig i ett hörn och skapat ett plothole i och med omskrivningarna, men det kommer jag kunna fixa till när jag läser igenom allting i januari sedan. Manuset ska nämligen få vila i december. Jag plockar upp det igen i januari.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i skrivande och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Andra veckan av NaNoWriMo avklarad

  1. Carro skriver:

    Vad kul att det går så bra! 🙂

  2. Maria skriver:

    Imponerad av alla som kör på med NaNoWriMo. Jag testade en gång, men det var flera år sedan nu. Hoppas att jag ska hinna/orka prova någon mer gång. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.