Bokbloggsjerka: En karaktär jag är lik

BokbloggsjerkaDet är länge sedan jag deltog i bokbloggsjerkan, men idag är det dags igen. Veckans fråga lyder: Vilken karaktär (bok/tv/film) identifierar du dig mest med (både positiva och negativa likheter/egenskaper är välkomna)?

Cath i Fangirl av Rainbow Rowell, är nog det klockrena svaret. Fast jag är kanske en lite mer urvattnad version.

Jag kan så väl känna igen mig i känslan av panik inför nya situationer. Att inte våga gå till collegekafeterian därför att jag inte riktigt vet hur det är meningen att jag ska bete mig, var jag skulle ställa mig i kö, och därför bygga upp ett matförråd för att undvika situationen helt och hållet. Eller, själv skulle jag nog inte gå så långt, men det skulle krypa i skinnet under den första tiden där medan jag försökte skaffa mat.

Att Cath dessutom är introvert gör att jag kan relatera ännu mer. Att hon hellre sitter inne på sitt rum än är ute och festar. Att hon hellre sitter och skriver än skaffar sig kompisar. Det skrivande är något jag åter kan relatera till. Särskilt skrivande av fanfiction, som var det jag började med. Liksom Cath, när jag faller för en fiktiv värld så faller jag fullständigt och vill verkligen fördjupa mig inom den.

Hm, har jag månntro avslöjat för mycket nu?

Trevlig midsommar!

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

22 svar på Bokbloggsjerka: En karaktär jag är lik

 1. nya situationer är jag inte rädd för – vet att alla andra är det också 😉

 2. Monika skriver:

  Det där kan jag känna igen mig i också. Jag kan gå ut från ett café utan mat bara för att jag inte riktigt vet hur jag ska bete mig 🙂

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Ja, sådant händer mig titt som tätt. Till exempel skulle jag hämta ut medicin på apoteket, men deras kösystem var trasigt och jag kunde inte riktigt lista ut vilka som köade för att hämta ut medicin eller som bara letade efter något så jag gick helt enkelt till ett annat apotek…

 3. Evelina skriver:

  Kan också känna igen mig i det du beskriver, att befinna sig i nya situationer är något som jag inte är bekväm med heller.

 4. Lottens bokblogg skriver:

  Vissa delar känner jag igen mig i. Och nu blir jag nyfiken på boken dessutom 🙂

 5. Här är en till som känner igen sig. Undrar om bokbloggare är ett släkte för sig 🙂

 6. Har inte läst Fangirl – borde kanske?

 7. Nu beskrev du ju mig så nu måste jag läsa den boken.

 8. Boklysten skriver:

  Fangirl har jag inte läst…men varit både nyfiken och sugen på den.

 9. A ROOM OF MY OWN skriver:

  den boken får jag nog läsa, känner jag. okända situationer och miljöer kan vara riktigt skrämmande

 10. Robert W skriver:

  Som att komma till en fest där alla andra verkar känna varandra! *rys*

 11. Lion´s Library skriver:

  Nu blir jag väldigt nyfiken och sugen att läsa den boken 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.