Bokbloggsjerka: Slav under läsningen

Bokbloggsjerka

Denna vecka ställer Annika följande fråga: Skriv om för- och nackdelar med att vara en slav under böckerna, och ge gärna tips på hur du brukar skapa mer tid för mer läsning.

Fördelar med att vara slav under läsningen är att få del av upplevelser och situationer som jag aldrig skulle hamna i. Att få sätta sig in i någon annans verklighet. Men det är inte bara chansen att möta fantastiska fiktiva personer, utan även att få ta del av gemenskapen bland andra bokälskare.

Nackdelar är ju även om jag, egentligen fantastiskt och ett gott betyg, fastnar i en bok till den grad att jag glömmer vad det är jag egentligen borde göra. Min skrivtid åts upp igår av att Soulless var så underbart charmig. Andra nackdelar är ju att det kommer så himla mycket bra böcker och det finns verkligen inte tid att läsa alla. Och att jag har en tendens att samla ett gäng böcker på hög och inte har så mycket plats längre i mitt lilla skrymsle till rum.

När det gäller att frigöra mer lästid, så är det guld värt att åka kollektivt. Jag åker väldigt mycket buss och har en ganska lång ressträcka till universitetet, vilket innebär att genom att läsa på bussen så får jag väldigt mycket lästid. Därtill brukar jag stå och läsa medan jag väntar på bussen.

Eftersom jag pluggar, så blir det ju väldigt fritt hur jag ska lägga upp mina studier. Jag brukar plugga fyrtiofem minuter plus femton minuters rast, och under rasten brukar jag passa på att göra lite olika saker. Såsom att läsa.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

34 svar på Bokbloggsjerka: Slav under läsningen

 1. David /OArYA skriver:

  Bussresor verkar vara den röda tråden bland alla inlägg i bokjerkan hittills!

 2. Bera skriver:

  Det händer ju faktiskt lite då och då att folk kommer fram och ställer frågor eller kommenterar om man står och läser, brukar vara trevligt även om man har stött på en och annan underlig fråga.

 3. [Anna] skriver:

  Ja att läsa på bussen och när man väntar på bussen är super bra lästid 🙂

 4. 23 minuter skriver:

  Ja det är definitivt en nackdel om man fastnar i boken och glömmer bort annat men samtidigt är det oerhört trevligt när det händer för då betyder det att man läser en riktigt bra bok 🙂

 5. Carro skriver:

  Smart det där med att använda läsning som motivationsfaktor 😉

 6. Det där med att plugga i 45 minuter för att sedan läsa en kvart har jag med försökt. Det brukade sluta med att jag läste minst lika länge som jag pluggade… Disciplin är inte min starka sida.

 7. Sara Pepparkaka skriver:

  Det är en nackdel jo, när man egentligen borde göra annat.

 8. Sanna skriver:

  Bästa sättet att använda kollektivtrafik! Och ett bra skäl att inte sitta och köra bil fram och tillbaks när man ska ngnstans

 9. Gia - Bokfrossa skriver:

  Så avundsjuk på er som inte har problem med att läsa på buss/tåg

 10. Monika skriver:

  Oftast funkar det att läsa på bussen och det är verkligen guld värt, men ibland är den så full och stimmig att det bara inte funkar.

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag brukar plugga igen öronen med musik eller något, så att jag stänger ute världen. Å andra sidan har jag inte så mycket problem med folk som pratar, då är det värre när de sätter sig och spelar upp videor.

 11. Ewa K skriver:

  Ibland har jag funderat på att köpa mig en tur och returbiljett på tåget bara för att få sitta ifred och läsa.

 12. Haha ja det kan vara lite jobbigt när man fastnar i en bok, tiden flyger iväg och man glömmer vad man egentligen borde göra. Men samtidigt är det så härligt när man hittar en så bra bok!

 13. Lottens Bokblogg skriver:

  Jag läste också när jag reste mycket men den senaste tiden har jag märkt att jag mår illa om jag läser på buss eller vissa tåg. Trist blir det då!

 14. Mia Eggimann skriver:

  Kan inte åka buss till jobbet men däremot gå och så lyssnar jag på ljudböcker.
  Mia

 15. Kajsa skriver:

  Jag kan inte läsa när jag åker buss. Tåg går ibland, men oftast blir jag åksjuk även där. Tur jag inte åker kollektivt speciellt ofta. 🙂

 16. Freja skriver:

  Böcker öppnar verkligen helt nya världar! Min lästid hittar jag på resor, och numer även på tid som annars skulle använts till hushpllsarbete. Eftersom jag ska vila så tar familjen det hemmajobb jag annars skulle gjort, det ger värdefull lästid!

 17. Anna A skriver:

  Kul att du börjat läsa TPP nu också 🙂 Beroendeframkallande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.