Bokförbudet är numera upphävt (it was a hopeless cause)

Jag tror ni redan vet att jag har denna, men för rättvisans skull:

The Casual Vacancy

Av bokmärket kan ni se att jag inte har kommit så långt i The Casual Vacancy. Jag upplevde lite stress i läsandet av att läsa så många samtidigt att jag förlorade fokus ett tag. Nu är Överenskommelser av Simona Ahrnstedt utläst och jag kan andas lite lättare…

… eller?

Bokhög Oktober

Givetvis gick jag ut på stan igår och köpte böcker. Egentligen skulle jag ha köpt en kavaj, men den satt så fruktansvärt illa. Då kunde ju pengarna gå till böcker istället. Jag hade planerat att köpa två, men det blev visst en tredje…

Varför vara lycklig när du kan vara normal? av Jeanette Winterson är den bok min bokcirkel ska läsa i oktober. Det gav mig bara den ursäkt jag behövde för att köpa den. Winterson är, som bekant, en av mina absoluta favoritförfattare och jag är väldigt sugen på att läsa hennes självbiografi. På baksidan står det att den är efterlängtad och det är den ju sannerligen!

Saker min son behöver veta om världen av Fredrik Backman beställde jag faktiskt som recensionsex, men fick den av någon anledning inte. Kanske trodde de inte att jag skulle kunna läsa både den och En man som heter Ove i tid till recensionsdatum (jag läste ut En man som heter Ove på ett par dagar, skrev recension och filade på den fram tills recensionsdatum). Jag nappade istället åt mig den i bokhandeln igår. Det här kommer vara en sådan bok som jag kör upp under näsan på dem och säger, ”läs det här uppslaget!”

Hur vet jag det? Jag har redan gjort det ett par gånger, fast jag inte börjat läsa den på riktigt.

Tidsresenärens hustru av Audrey Niffenegger var impulsköpet. I och med veckans tematrio, lämnade Hanna den här boken som förslag. Jag såg lite av filmen för ett tag sedan, men hade tenta eller seminarium dagen därpå så jag kunde inte sitta uppe och titta. Då blev jag väldigt nyfiken och nu kunde jag inte motstå den i butiken.

Jag var lite stressad tidigare. Nu har tre nya böcker jag knappt kan vänta på att få att läsa. Dags för disciplin. Prioriteringslista:

1. The Casual Vacancy
2. 1Q84 Book Three/Avalons dimmor (jag ska ha läst halva Avalons dimmor åtminstone vid oktobers slut)
3. Varför vara lycklig när du kan vara normal?
4. Politiska mord
5. Before I Go to Sleep

Jag kan nog smyga in Saker min son behöver veta om världen någonstans. Den går nog på ett litet nafs!

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Bokförbudet är numera upphävt (it was a hopeless cause)

  1. halvbonden skriver:

    Tidsresenärens hustru skulle jag vilja läsa också. Jag såg filmen och gillade den och har sedan läst en annan bok av henne, Själens osaliga.. vad det nu var. Den gillade jag också förutom slutet som jag gillade lite mindre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.