Boyfriend Material av Alexis Hall

Boyfriend Material av Alexis Hall

Författare: Alexis Hall
Serie: London Calling, #1
Förlag: Sourcebooks Casablanca (2020)
Antal sidor: 425 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Luc O’Donnell är nästan, och ytterst motvilligt, berömd. Båda föräldrarna var rockstjärnor vars uppbrott i hans barndom orsakade stora rubriker. Pappan har aldrig varit en del av hans liv, utan någon att läsa om i tidningarna när han åker in och ut ur rehab. Nu har dock pappan gjort en comeback. Luc har åter hamnat i det offentligas öga och ett enda komprometterande foto är tillräckligt för att förstöra allt. Han behöver någon som kan göra underverk för sin image. Någon som Oliver Blackwood: advokat, vegetarian av etiska skäl, aldrig orsakat skandal i hela sitt liv. Bortsett från att de båda är singlar och gay, har de inget gemensamt. Annat än att de båda är i stort behov av en fejkpojkvän. Men när låtsasdejting börjar kännas som riktig dejting, är det lätt att falla…

Om man ska ställa krav på Boyfriend Material som originalitet, djup och fantastisk prosa kommer den falla kort. Om man däremot är redo för lite kravlöst kul med en hel del humor, charmiga karaktärer och användandet av en av mina favorittropes, ja, då är den fantastisk.

En del av den stora charmen med Boyfriend Material är karaktärerna. De båda skulle förmodligen behöva gå i terapi, men de är vandrande mänskliga katastrofer som är värda att älska. Relationen som växer fram mellan dem båda är så innerlig och fin att det pirrar förtjust i varenda kroppsdel på läsaren. Deras olikheter blir en styrka i deras relation, vilket förmår dem att växa som människor och se sig själva med andra ögon.

En del av deras trasighet kommer ur deras föräldrarelationer. Boyfriend Material skildrar Lucs relation med mamman på ett fint sätt, medan hans pappa däremot inte kommer i någon ljus dager. Han bara stolpar in i Lucs liv som han behagar, utifrån sina egna syften och önskemål. Men Olivers föräldrar är nästan värre.

Boyfriend Material är en bok som charmar läsaren från första till sista sidan. Jag kommer definitivt läsa mer av Alexis Hall.

Betyg 5: Den var fantastisk!

Den här passar in under punkten ”en normbrytande romance- eller feelgoodbok” i Selma Stories Läsutmaning 2023.

Andra delar i serien

Boyfriend Material

Husband Material (recension)

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Boyfriend Material av Alexis Hall

  1. Emma Stockton skriver:

    Verkar vara en trevlig bok att läsa. Ska kolla in den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.