De dödas röster: En thrillerpod

Skapare: Sara Bergmark Elfgren
Skådespelare: Sanna Sundqvist, Leona Axelsen, Gustav Lindh, 
Måns Nathanelson, Peshang Rad, Siri Hjorton Wagner
Produktionsår: 2016
Antal avsnitt: 8
Längd: 222 minuter

Lyssna gratis på P3 Serie:s sida.

År 1996 mördades Jessica Lundh. Det ouppklarade mordet har gett upphov till en lokal spökhistoria. Tjugo år senare börjar journalisten Emma Nylander nysta i fallet när hon återvänder till sina barndomstrakter. Jessica och hon var bästa kompisar när de växte upp. Nu tar hon kontakt med deras gamla kompisgäng för att reda ut vad det faktiskt var som hände Jessica. En av deras gemensamma vänner pekades ut som mördaren, men de har alla svårt att tänka sig att det verkligen var han. Ju mer Emma söker, desto fler oväntade detaljer finner hon. Hur väl känner vi egentligen våra vänner?

Jag hörde mycket gott om De dödas röster när den gick på P3 sommaren 2016. Jag tror till och med att jag gjorde ett försök att lyssna på den. Men det var inte förrän nu i år, när jag fick veta att det fanns en anknytning till KULT-världen, som jag faktiskt lyssnade på den.

Och herrejävlar, vad välskrivet De dödas röster är! Jag sugs så fullständigt in i handlingen, karaktärerna, på ett sätt som är omskakande. Det känns så verklighetstroget på något sätt, som om jag verkligen lyssnar till en dokumentär. Jag slukar serien med hull och hår. Uppfinner ursäkter för att kunna lyssna på ett par avsnitt till. Sedan vet jag inte hur smart det är att lyssna igenom alltihop på två dagar, då det är en mycket obehaglig historia som målas upp. Det är suggestivt och slutet blir mycket otäckt. Jag funderar länge på vad det är som verkligen har skett.

En stor del av att De dödas röster blir så bra beror ju på de duktiga skådespelare som ger liv till karaktärerna. Sanna Sundqvist, som ger röst åt Emma, bär det tyngsta lasset och det med bravur. Men hela ensemblen är faktiskt enastående.

Om du inte har lyssnat på De dödas röster, gör det nu på störten. Den här produktionen är för bra för att missas.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på De dödas röster: En thrillerpod

  1. Jag har fortfarande inte lyssnat på den här. Började på första avsnittet då när alla hypade kring den, men blev inte mer lyssnat sedan av någon anledning. Hade totalt glömt den men nu blev jag påmind! Tack för det 🙂

  2. Tyckte också den var jättebra!

  3. Pingback: Himmelsberg: En thrillerpodd - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.