Den efterlängtade omläsningen blev till sist av

Det har hänt lite saker i mitt liv, som jag just nu inte vill gå in närmare på, men som gör att jag är i stort behov av att läsa saker som gör mig glad. Så jag har slopat all form av utmanande litteratur denna månad och istället satsat på författare som jag vet alltid erbjuder mig en underbar läsupplevelse.

harry potter-box

Det var min mamma som gav mig idén att jag skulle göra den där omläsningen av Harry Potter som jag har velat i flera år, men inte känt att jag har hunnit med. Det gav mig även chansen att ta bort plasten från den box med alla sju böckerna, som jag fick av min syster i julklapp förra året.

Den här femtonårsjubileumsutgåvan är sanslöst fin. Framsidan, som ni ser, visar Hogsmeade och bokryggarna bildar tillsammans Hogwarts när en ser dem bakifrån. Kazu Kibuishis omslag är alla så himla läckra.

Men det som fick mig att ge upp ett litet glädjetjut var upptäckten att varje kapitel inleds med en liten illustration, gjorda av Mary GrandPré. Den första illustrationen är en hur söt bild som helst på Harry som bebis. Så de fina illustrationerna sätter verkligen lite guldkant på omläsningen av dessa högst älskade böcker.

Jag är så himla glad över att ha kommit igång med att läsa dem på nytt. De är verkligen underbara.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

8 svar på Den efterlängtade omläsningen blev till sist av

  1. Bella skriver:

    Visst är de små kapitelillustrationerna fina! Är helt kär i dessa utgåvor 😀 (och luktar de inte så himla gott också?! 😉 )

  2. Carro skriver:

    Jag skulle också vilja läsa om dem, men kom inte längre än till första. Det är bra att kunna slopa allt annat och fokusera på det man mår bra av!

  3. Anna A skriver:

    Den där utgåvan är så himla fin. Tyvärr kan jag inte riktigt motivera en införskaffning av den när jag redan har allihopa och begynnande högar på golvet…

  4. Underbart att det finns tröstböcker när man behöver dem 🙂 Väldigt fina böcker dessutom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.