En enda risk av Simona Ahrnstedt

Kan innehålla spoilers för tidigare delar i serien.

Författare: Simona Ahrnstedt
Serie: En enda natt, #3
Förlag: Månpocket (2017)
Antal sidor: 522 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Exempel på var den kan köpas i olika format
Inbunden | Adlibris, Bokus, CDON
Pocket | Adlibris, Bokus, CDON

Ambra Vinter är journalist på Aftonbladet. Strax innan jul får hon ett uppdrag som tvingar henne att återvända till en plats hon aldrig velat besöka igen: Kiruna. I kylan och mörkret möter hon Tom Lexington, en före detta elitsoldat som har isolerat sig i skogen i Norrbotten efter att ha överlevt en helikopterkrasch och fångenskap. Traumatiserad har han bara ett mål: att vinna tillbaka kvinnan han förlorat till en annan. Medan Ambra arbetar med att slutföra sitt uppdrag och Tom försöker finna en mening med tillvaron, uppstår en oväntad attraktion. Men går det att älska någon som man inte litar på?

Jag har inte varit helt odelad positiv till Simona Ahrnstedts första romancetrilogi i modern tid, men tyckte att andra boken innebar ett lyft gentemot ettan. En enda risk, som är den tredje boken, lät verkligen som om det skulle vara något för mig, men jag blir lite besviken. Jag rycks inte fullt lika mycket med i Toms och Ambras kärlekshistoria som jag skulle vilja.

Styrkan i Ahrnstedts författarskap ligger i hennes förmåga att skildra attraktion och kemi mellan sina huvudpersoner. Detta är något som annars lätt blir krystat i romance, då en del författare tycks tro att det räcker med att tossa samman en karl och en kvinna för att det ska slå gnistor. Så inte Ahrnstedt. Istället tar hon sig tid att bygga upp relationen från grunden så att läsaren verkligen känner pirret i kroppen och elektriciteten mellan huvudpersonerna. Så även mellan Ambra och Tom i En enda risk. Det är passion och romantik utan att en enda gång bli pinsamt.

En enda risk innehåller som all annan romance en hel del förvecklingar, men det känns inte krystat. Kanske för att grundhistorien är så pass allvarlig och det märks att Ahrnstedt gör gedigna efterforskningar. Det känns som om det blir tämligen realistiskt. I den här boken kan jag dock tycka att hon brer på lite för tjockt: det är posttraumatisk stress, sekter, barn som far illa, hur en kvällstidning fungerar, nättroll och näthat. Lite för mycket saker som ska trängas inom en och samma bok, även om det är välskrivet.

En enda risk är onekligen välskriven romance, men jag föll inte lika hårt för den som jag hade väntat mig.

Andra bokbloggare om En enda risk

Lottens bokblogg; Fiktiviteter; Carolina läser; Cissi Grip; Beas bokhylla; Maddes bokblogg; Nellons bokblogg; Boktanken

Andra böcker i serien

En enda natt (recension)

En enda hemlighet (recension)

En enda risk

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på En enda risk av Simona Ahrnstedt

  1. Pingback: Månadsrapport: Juli 2017 - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.